Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон беше представен пред италианските медии като

...
Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон беше представен пред италианските медии като
Коментари Харесай

Буфон: Можех да избера два отбора, с които да спечеля Шампионска лига, но исках да се върна в Парма

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон беше показан пред италианските медии като ново попълнение на родния си клуб Парма, където се завърна след 20 години. 43-годишният пазач призна, че е имал предложения от клубове кандидати за трофея в Шампионската лига, само че вместо това той е избрал още веднъж да облече екипа на тима, с който дебютира в Серия “А” преди 26 години.

“Имам доста мемоари, както и най-много мотивацията и вярата да напиша от няколко значими страници в историята на този клуб. Знам, че мога да го направя. Това е основната причина да се върна тук, имам и още 999 аргументи! Изпитах толкоз мощни страсти, като прочувствената реакция е единственият метод да продължа да се оправям на това равнище на моята възраст. Знаех, че Парма ще ми даде нещо, което никой различен тим не можеше, тъй че към този момент бях уверен в моя избор. В момента съм още по-убеден в него. Трябва да се усещам благополучен, а Парма е място, в което ме обичат по този начин, както и аз ги обичам.

Имах и други предложения. Някои от тях несъмнено бяха приятни, само че с прочувствената връзка и с чувството, че ще работя за идея, дълбоките ми взаимоотношения с Парма направиха разликата. Имах и два разновидността, с които даже можех да печеля Шампионската лига, само че нямаше да бъда с значима роля. В Ювентус одобрих ролята на запаса поради мощната връзка и другарството, които имах с всички там, само че не желаех да бъда подобен в последните ми две години. Хората го не помнят, само че Парма е четвъртият най-успешен италиански клуб във връзка с европейските титли. Това е тим с мъчно настояще, само че със славно минало и имам вяра, че има прелестно бъдеще”, съобщи Буфон пред " Скай Спорт Италия ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР