Жителите и собственици на фирми излизат на протест в Гоце

...
Жителите и собственици на фирми излизат на протест в Гоце
Коментари Харесай

Жители излязоха на предупредителен протест за отваряне на пункта Илинден - Ексохи

Жителите и притежатели на компании излизат на митинг в Гоце Делчев. Те упорстват граничен пункт " Илинден – Ексохи " да се отвори за придвижване за леки коли. Сега през пункта могат да минават единствено камиони.

Протестиращите от Гоце Делчев към този момент затвориха кръстовището, което е на края на града и е връзката с въпросния граничен пункт. Те упорстват " Илинден - Ексохи " да бъде отворен в най-скоро време, тъй като поради неговото затваряне, което е от към близо година, доста съществени загуби търпи стопанската система в целия район, а аргументите за това са няколко: преди всичко, огромна част от компаниите, които са от региона, работят с компании от Гърция, а активността им е съществено затруднена поради затварянето на пункта.

Другата причина да желаят да се отвори и за леки коли граничният пункт, е че огромна част от хората работят в Гърция, като си пътуват заран и вечер се прибират. От една година към този момент това не е допустимо и надлежно те са изгубили работните си места. Според протестиращите няма никаква логичност да може да се минава с тежкотоварен автомобил през светлите елементи на деня, а с лек автомобил това да не се случва.

Протестиращите споделят, че това е началото на техните претенции и през днешния ден това е сигнален митинг. Ако настояванията им не бъдат изпълнени, те се заканиха, че в най-скоро време ще блокират единствения отворен пункт с гръцката ни съседка в района, а точно " Кулата - Промахон ". Според протестиращите в случай че се отвори " Илинден - Ексохи ", ще се облекчи съществено трафикът на граничен пункт " Кулата ", който е много усложнен от към месец.

Под въпрос остава лятната почивка на над 150 000 българи, тъй като огромен гръцки туроператор по-рано разгласи, че приключва активността си до края на юни. Днес обаче излезе информация, че той приключва активност до 31 юли.

Репортер: Йорданка Бакалска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР