настоява За пълна ревизия на всички държавни имоти зад граница,

...
настоява За пълна ревизия на всички държавни имоти зад граница,
Коментари Харесай

Ревизия на продажбите на български задгранични имоти искат политици

упорства За цялостна проверка на всички държавни парцели зад граница, които са били продадени упорстват от партия Партия МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие). Това съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев по време на кръглата маса в Българска телеграфна агенция, отдадена на външната политика и опциите по какъв начин България да си върне престижа на интернационалната сцена.

" Стопанисването на държавните парцели зад граница е непрогледен развой и от политическа партия МИР настояваме за цялостна проверка на тяхното стопанисване, както и на тези, които са били продадени ", съобщи Симеон Славчев. Това е един от 9-те съществени целта на партията. Сред тях са осъществяване на самодейна, а не догонваща външна политика, проверка на Закона за дипломатическата работа, тясна съгласуваност сред външно-политическите институции и субекти, развиване на директната народна власт посредством осъществяване на референдуми по всички национални въпроси,

Дипломатът от кариерата с над 40 години опит в Министерство на външните работи и лидер на листата на партия МИР в 24-ти изборен регион Венцислав Иванов съобщи, че първият и главен приоритет във външната политика би трябвало да стане правилото „ глас национален - глас Божи “ - най- жизненоважните външнополитически задължения на страната ни да бъдат подлагани на необятно и задълбочено разискване, при цялостна бистрота и отчитане на разнообразни отзиви, а при нужда и посредством осъществяване на референдум.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германия и Съединени американски щати ще продължат тази седмица договарянията по реал...

Бившият дипломат разкри, че партия МИР ще упорства и външната политика на страната да бъде в тясна съгласуваност с всички останали субекти - президент, парламент и държавно управление, на които Конституцията е делегирала правото да правят тази активност. " Неведнъж, изключително в последно време, сме очевидци на липса на такава съгласуваност, даже от време на време на разнобой сред тези субекти ", означи той.

Той заяви, че партия МИР ще работи за усилване на ролята на Народното събрание, респективно на парламентарната външна комисия при установяване на външната политика на страната, а не от държавното управление. " Трябва в комисията по външна политика да влизат депутати, които в действителност схващат от тази деликатна активност, а не такива, които да обичат да пътуват зад граница ", безапелационен е дипломатът. Той е уверен, че външната политика на България би трябвало да бъде самодейна, а не догонваща, както е до момента.

Другият главен приоритет е външната политика на страната да бъде самостоятелна от други страни и интернационалните организации и да се управлява напълно от националния интерес на България.

" Ние не може да козируваме на всяко предложение или решение и все да се оправдаваме с готовност за политическа взаимност ", съобщи дипломатът и акцентира, че " политическата взаимност напълно не значи безгръбначност, напълно не значи, че ние би трябвало да плюем на своя личен престиж, тъй като някой ще каже, че не сме политически солидарни ". Германия не е политически солидарна със Съединени американски щати по " Северен поток ", да вземем за пример, уточни той и напомни, че ние изразихме политическа взаимност по Южен поток едно време. " тази политика на извиване на ръце не се приема от нашата партия ", добави той.

Венцислав Иванов съобщи още, че Политическа партия МИР ще упорства и за нареждане на стратегическите цели за страната, тяхното прецизно съблюдаване и те да не се пренареждат, когато се смени държавното управление.

" Другите наши цели са отбрана на нашите сънародници зад граница и ролята на професионалната ни дипломатическа работа да бъде възобновена и издигната на почтено равнище, посредством съответни законодателни и административни дейности. Например изключителният и пълномощният дипломат в едно посолство се назначават с президентски декрет, а непрекъснатият секретар - от министъра на външните работи. Това утежни положението на дипломатическата работа ", уточни Иванов. Министерство на външните работи е в нежелано положение и виновността я носи основно политическата класа през целия преход и изключително в последните десетина години, означи той и съобщи: " Искаме Министерство на външните работи да стартира да мисли ".

" Българите в чужбина са главен приоритет за партия МИР. Външната политика и националният ни интерес би трябвало да е обвързван с привличането на задгранични вложения. Страната ни има неповторими благоприятни условия за експорт на артикули, артикули и услуги и ние би трябвало да се ориентираме към Евразийското пространство, което е икономическо, а не политическо пространство. Страната ни има исторически опит в пазарите на Изток и това би трябвало да се употребява, с цел да бъде удобно за стопанската система ни. Когато ние влезем в Народното събрание, ние ще отстояваме всички тези цели ", съобщи Симеон Славчев.

Експертът по ръководство при рецесии и дълготраен чиновник от Министерство на външните работи Пламен Стоянов съобщи, че е извънредно належащо да се увеличи професионалната подготовка в консулските служби на България зад граница. " В консулските служби постъпват всевъзможни въпроси, в това число и от юридически темперамент. Често пъти се случва чиновниците да не познават правната база на съответната страна-домакин и това би трябвало да се промени, като се увеличи професионалната подготовка на чиновниците ", съобщи Пламен Стоянов. Той посочи ролята на консулските служби за развиването на двустранните стопански връзки и туризма. Стоянов означи още значимостта на вярното ръководство на рецесиите и съобщи, че партия МИР ще упорства за възобновяване на Министерството за изключителните обстановки.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР