Активизират се вече схемите за купуване на гласове преди изборите

...
Активизират се вече схемите за купуване на гласове преди изборите
Коментари Харесай

МВР ще бъде безкомпромисно срещу търговците на гласове

Активизират се към този момент схемите за пазаруване на гласове преди изборите на 11 юли, заяви вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков. Оказва се голям напън върху жители по какъв начин да гласоподават в някои области в страната, изясни той.

Осемнайсет дни преди изборите търговците на гласове се засилват, изясни Бойко Рашков.

" Спрямо тези лица в избран миг, който ще бъде определен, естествено, че ще се подхващат нужните законови ограничения, с цел да се предотврати, дублирам, осъществяване на закононарушения срещу политическите права на жителите ", сподели той.

Срещу търговците на гласове Министерство на вътрешните работи ще бъде безкомпромисно.

" Нека всички да знаят, тези, които се занимават с такава активност, че ние няма да останем безучастни ", добави Рашков.

Схемите за търговия с гласове и напън върху гласоподавателите в някои области като Смолянска, са докладвани през днешния ден на премиера и кабинета от регионалните шефове.

" Ако някой отиде в горското стопанство, да вземем за пример, да си закупи дърва за огрев, различен отиде да употребява други сходни услуги - всичко това се употребява за напън върху тези лица, което е позорно събитие ", счита Рашков.

Правителството отпусна 10 млн. лева за машините за гласоподаване. " Информационно обслужване " ще взе участие в поръчката на ЦИК за доставката им.

Държавното дружество и ЦИК ще се договорят за доставката на 1637 спомагателни машини за гласоподаване, които ще бъдат превозени от Нидерландия до нас до края на седмицата.

Кабинетът смени и шефа на Държавната организация " Електронно ръководство " Атанас Темелков с Красимир Симонски. Агенцията ще взе участие в узаконяването на машините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР