Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет

...
Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет
Коментари Харесай

Бъфет подаде оставка като попечител на фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“

Главният изпълнителен шеф на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет е подал оставка като настойник във фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “, съобщи Си Ен Ен.

В изказване Бъфет не обясни повода за своето решение, само че означи, че се е отдръпна от  всички корпоративни препоръки разнообразни от тези на капиталовия фонд Berkshire Hathaway.

„ Целите ми са на 100% в синхрон с тези на фондацията и моето физическо присъединяване не е належащо за тяхното реализиране “, разяснява той, като добави, че новият основен изпълнителен шеф на фондацията Марк Сузман е „ страховит “ избор, който има „ цялостната му поддръжка “.

Бъфет и Гейст са близки другари, като известието за отдръпването на именития вложител от фондацията идва единствено месец, откакто Бил и Мелинда оповестиха своя бракоразвод след 27 години брак. По това време в медиите се появи информация, че Гейтс е напуснал Microsoft по време на вътрешно следствие за негова интимна връзка със служителка от преди към 20 година

Фондацията „ Бил и Мелинда Гейтс “ бе основана през 2000-та година, като от този момент насам тя е похарчила близо 54 милиарда $ по разнообразни начинания свързани с световното здраве, намаляването на бедността и последно време – разпространяването на ваксини против COVID-19.

Бъфет също по този начин заяви, че ще подари акции на Berkshire Hathaway на стойност 4,1 милиарда $ на пет други фондации.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР