Обединеното кралство отрече руските съобщения, че военноморски кораби на Русия

...
Обединеното кралство отрече руските съобщения, че военноморски кораби на Русия
Коментари Харесай

Лондон отхвърли руските твърдения за предупредителни изстрели по британски кораб

Обединеното кралство отхвърли съветските известия, че военноморски кораби на Русия са произвели предупредителни изстрели против миненосеца на английския кралски флот HMS Defender в Черно море, съобщи Би Би Си.

По-рано съветското министерство на защитата съобщи, че английският транспортен съд е навлязъл в съветски териториални води край крайбрежията на Крим. От Москва споделят, че против него са били създадени предупредителни изстрели, а аероплан Су-24 е направил предупредителна бомбардировка по курса му на придвижване.

От английското министерство на защитата обявиха, че не е имало предупредителни изстрели и прибавиха, че корабът е плавал в украински води. Според източници от Министерството на защитата на Англия по време на случая съветски и английски сили са провеждали учения в еднакъв регион на Черно море. От Лондон споделят, че руснаците са ги предизвестили за учението.

„ Вярваме, че руснаците са провеждали учения със стрелби в Черно море и са дали на морската общественост авансово предизвестие за тяхната активност “, се показва в публично изказване на английското министерство на защитата в Twitter.

 „ Към HMS Defender не са създадени никакви изстрели, като ние не признаваме изказванията, че по курса на кораба са били пускани бомби “, разясниха от министерството.

От Москва обявиха, че английският боен аташе е бил привикан в съветското министерство на защитата поради случая.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР