Горещата вълна, която нахлу в страната, засили усещането за летен

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ си измисли скандал с шефа на фонд "Земеделие", Почивките на 150 хил. българи в Гърция за застрашени

Горещата вълна, която нахлу в страната, ускори чувството за летен режим в страната, само че като че ли смъкна политическия градус. Малко повече от две седмици преди изборите на 11 юли чувството за акция и партийна напредвара става все по-слабо. Повечето от събитията опират до обвинявания и малко измислени кавги.

В сряда ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ за предизборна пропаганда от страна на служебното държавно управление на президента Румен Радев. " От доклада на служебното държавно управление не смятам, че има ясно изявен апел за поддръжка на партии и обединения, или за неподкрепа ", съобщи представителят на ЦИК Росица Матева. В същото време Министерство на вътрешните работи разгласи, че се усилват опитите за напън на български жители за надзор на вота им.

" Спаси София " пък оповестиха, че поддържат 9 персони от кандидат-депутатските листи на " Демократична България ". Все отново от градското придвижване подчертаха, че не стават част от обединението, а поддържа тези претенденти изцяло безкористно поради техните познания, потенциал, старания и сила да изведат София и България на правия път. А трайното стопляне продължава - в идващите дни температурите ще надминат 35 градуса.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯГЕРБ уличи шефа на фонд " Земеделие " в данъчни измами, той обаче се оказа оневинен от съда
Скандалите в страната един ден са провокирани от служебното държавно управление, което разкрива схемите на кабинета " Борисов 3 ", а различен - от някогашните ръководещи от ГЕРБ, които подлагат на критика назначенията на сегашната власт. Днешния ден беше от вторите. Кандидат-депутатите от партията на Борисов - Томислав Дончев и Тома Биков дадоха къс брифинг (2 минути), в който непряко завиха, че настоящия началник на Държавен фонд " Земеделие " Борис Давидов Михайлов е бил разследван за данъчни измами. Малко по-късно Михайлов отговори, че е осъдил страната за това, че е бил наклеветен в съответния проблем.

Какви са обвиняванията

" През 2008 година против лицето Борис Давидов Михайлов е импортиран обвинителен акт за документални и данъчни измами. Обвинителният акт е бил против него и още 6 души. Обвинението е за присъединяване в проведена незаконна група, работила в интервала 2001 - 2004 година ", разгласи Тома Биков. Лице със същите три имена е било арестувано в проведена незаконна група, източвала 15 млн. лева Данък добавена стойност през 2004 година Въпросното лице е било арестувано в качеството му на шеф на данъчното ръководство в столичния регион " Овча купел ". Според Тома Биков проверяващите тогава са открили, че незаконната група, в която е взело участие лицето със същите имена, е плащало на други хора да записват компании с фиктивна активност на тяхно име. След това новите еднолични сдружения издавали подправени фактури за фиктивно осъществени покупко-продажби по импорт на артикули от друг темперамент. " Тогава проверяващите служители на реда откриват, че сдруженията са кухи компании с несъществуващи адреси. След което, по класическа скица, компаниите са били прехвърляни на лица с невисок обществен статус ", разяснява още Биков.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР