От 24 до 25 юни 2021 г. в хотел Интернационал“,

...
От 24 до 25 юни 2021 г. в хотел Интернационал“,
Коментари Харесай

Национален форум Социални услуги, социално предприемачество и заетост предстои край Варна

 От 24 до 25 юни 2021 година в хотел " Интернационал “, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведат Национален конгрес " Социални услуги, обществено предприемачество и претовареност “ и Национална среща на обществените услуги " Социалните услуги в изискванията на пандемия, нов закон и подзаконови нормативни документи “, проведени от Националния алианс за обществена отговорност в партньорство с Министерството на труда и обществената политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Националното съдружие на общините в Република България, Националната асоциация на обществено виновните работодатели и Община Варна.

Националният конгрес ще бъде открит в 10:00 часа на 24 юни (четвъртък). Гости на събитията ще бъдат генералният секретар на EASPD Люк Зелдерло, зам.-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска, изпълнителният шеф на Агенция за качество на обществените услуги Виктория Тахова, зам.-изпълнителният шеф на Агенция за обществено подкрепяне Светлана Ангелова и други. Участие в събитията ще вземат и други представители на Министерство на труда и обществената политика, Агенция по заетостта, Агенция за качество на обществените услуги, Агенция за обществено подкрепяне, централни и районни институции от обществената сфера, общини, снабдители и екипи на обществени услуги, работодатели, неправителствени организации и други заинтригувани страни.

Основната цел на събитията е да се даде опция за съдържателни изложби и полемики, продан на положителни практики, разискване на законодателни рамки, създаване на национални и европейски партньорства по тематиките за поддръжката и развиването на обществената стопанска система, обществените услуги и заетостта за хората с увреждания и въздействието им за по-добрия им живот.

По време на форума ще се провежда  и Изложение на обществените предприятия. На него ще се презентират разнообразни артикули и действия на обществената стопанска система и обществени предприятия от другите типове.

Националният конгрес " Социални услуги, обществено предприемачество и претовареност “ и Национална среща на обществените услуги са водещи събития в обществената сфера, предстоящи от доста експерти и предоставящи необятна естрада за задълбочени разисквания по значими тематики. За провеждането на събитията са взети и ще бъдат спазвани прецизно всички противоепидемични ограничения.

Събитията са част от годишната стратегия на НАСО и имат за цел да поддържат партньорството сред всички заинтригувани страни в обществената сфера, по-ефективно обмисляне и осъществяване на обществените политики и обществена поддръжка за хората.

 

           
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР