Почти всички политически играчи участват в купуването на гласове. Когато имаш

...
Почти всички политически играчи участват в купуването на гласове. Когато имаш
Коментари Харесай

Има партии с особена зависимост от купуването на гласове

" Почти всички политически играчи вземат участие в пазаруването на гласове. Когато имаш пандемия от тип престъпност, тогава на органите не им доближават сили, с цел да се оправят и би трябвало да работят изборно. И при положително предпочитание Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не могат да се занимават с всички вероятни схеми, тъй като са прекалено много ". Това сподели пред БНР специалистът по корупция и сигурност Филип Гунев, някогашен зам.-министър на вътрешните работи в кабинета " Борисов " 2. 

Гунев добави, че дори прогресивните партии, които отхвърлят пазаруването на гласове, печелят в рискови секции. 

" Общото сред партиите е, че това пазаруване става от локални играчи, без да е огромна координацията и конспирацията... Черните каси, които се влагат в пазаруване на гласове, включват разнообразни механизми, в това число и частни компании, на които по-късно се отблагодаряват със съответните публични поръчки ", обясни той. 

Експертът уточни, че има партии, които изключително зависят от пазаруването на гласове. 

По-рано през днешния ден служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков разгласи, че ведомството му към този момент е разпознало лица, които провеждат пазаруването на гласове за идните парламентарни избори.

" Спрямо тези лица в избран миг, който ще бъде определен, естествено, че ще се подхващат нужните законови ограничения, с цел да се предотврати осъществяване на закононарушения срещу политическите права на жителите ", означи вътрешният министър.

Бойко Рашков сподели още, че върху гласоподаватели от някои обитаеми места в област Смолян се оказва невиждан напън за гласоподават за избрана политическа мощ.

Това е докладвал пред държавното управление регионалният шеф. Рашков не разяснява детайлности, само че даде образци за това по какъв начин се оказва напън.

" Ако някой отиде в горското стопанство, да вземем за пример да си закупи дърва за огрев, различен отиде да употребява други сходни услуги, всичко това се употребява за напън върху тези лица, което е позорно събитие, най-малко съгласно моята оценка ", сподели той.

Министерство на вътрешните работи събира информация по тематиката и ще предприеме дейности, увери министърът. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР