Почивките на 150 000 български туристи са пред провал, след

...
Почивките на 150 000 български туристи са пред провал, след
Коментари Харесай

Почивките на хиляди българи в Гърция са пред провал

 Почивките на 150 000 български туристи са пред неуспех, след като големият гръцки туроператор " Музенидис травъл " разгласи, че стопира краткотрайно да работи - в началото до 26 юни, а както стана известно през днешния ден - срокът е продължен до 31 юли, оповестиха от Обединение " Бъдеще за туризма " (ОБТ).

До този период основаният в Солун туроператор ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и по едно и също време с това ще договаря с страната за финансова поддръжка.

" Всеки ден получаваме сигнали от наши членове, че хотели в Гърция отхвърлят да одобряват българи с резервации, направени през " Музенидис ". За да не останат клиентите на улицата, сътрудниците са принудени да ги заплащат още веднъж на хотела. Обемите са непостижими и такова наново заплащане до края на сезона е безусловно невероятно. То ще докара до ликвидни проблеми на редица български компании ", предупреждава Павлина Илиева, ръководител на Обединение " Бъдеще за туризма ", представена в прессъобщението.

От двете работодателски организации в туризма - ОБТ и БАТА, настояват за бързо отваряне на програмата за финансиране с 16.5 млн. лева на туристическия бранш.

Спешната помощ е от изключително значение в подтекста на протичащото се с " Музенидис ", безапелационни са от браншовите сдружения.

Експертите им обаче са обезпокоени от подмяната на разпоредбите за подкрепяне. Въведените с постановление ограничения, като се изключи че са в нарушаване на Закона за нормативните актове, тъй като се трансформират законови разпореждания с подзаконов нормативен акт, само че и мощно лимитират достъпа на фирмите до помощта, считат от ОБТ.

По предварителни данни на организацията за нея ще кандидатстват 212 туристически компании.

Организациите упорстват за незабавни промени на постановлението. В противоположен случай още веднъж излизат на митинг под прозорците на президента във вторник, 29 юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР