Зендая Мари Колман е родена на 1 септември 1996 г.

...
Зендая Мари Колман е родена на 1 септември 1996 г.
Коментари Харесай

Сензацията Зендая

Зендая Мари Колман е родена на 1 септември 1996 година в Оукланд, Калифорния. Родителите ѝ са учители, като майка ѝ Клеър Стормър има немско-шотландски генезис, а татко ѝ Казембе Аджаму Колман е афроамериканец с корени в Арканзас. Зендая има пет по-големи братя и сестри.

Занимава се с спектакъл в учебно заведение, а първата ѝ поява на сцена е още 6-годишна, когато с другари изнасят зрелище. Идеята за актьорско майсторство стартира да се развива още повече в нея, когато летата оказва помощ на майка си с работата в Калифорнийския шекспиров спектакъл в Оринда, Калифорния, написа каналът " Celebrity Box " във vbox7.

На осем години Зендая взе участие в хип-хоп група, а по-късно се включва и в Академията по хавайски изкуства, където танцува нападка. Записва учебното заведение за изкуства в Оукланд и до момента в който учи взе участие в няколко представления.

Артистичната си кариера стартира като модел, следват реклама на играчки и присъединяване в музикален клип за песента „ Hot n Cold “ на Кейти Пери. Премиерата ѝ в малкия екран е в сериала на Disney „ Shake It Up “, който започва през 2010 година Първият епизод е гледан от 6,2 милиона фенове, трансформирайки го във втората най-високо оценена премиера на Disney Channel в 27-годишната му история. Остава в ролята на Роки Блу в три сезона. С колежката си Бела Торн извършват някои от песните от сериала.

Първата кино роля на Зендая е през 2012 година във кино лентата „ Frenemies “, който е истинска продукция на Disney Channel. Актрисата взе участие в още няколко техни плана. Същата година подписва контракт с музикалната компания Hollywood Records. През 2013 година излиза дебютния албум на Зендая, който е предшестван от песента „ Replay “. Две години по-късно стартира да приготвя втория си албум с Тимбаленд.

През февруари 2013 година Зендая е оповестена като една от звездите, които ще се състезават в сезон 16 на Dancing with the Stars. На 16-годишна възраст тя е най-младата състезателка, която в миналото е взела участие в шоуто, партнирайки си с професионалния танцьор Валентин Чмерковски. Двамата доближават до второ място.

През 2017 година изиграва паметната роля на Ем Джей, обичаната на Спайдърмен, в „ Спайдърмен: Завръщане вкъщи “. По време на целия филм тя играе без грим, а към ролята си прибавя и някои характерни неща, като непрекъснатото носене на чаша за чай от героинята ѝ.

Влиза в ролята на цирков акробат във кино лентата „ Най-великият шоумен “, където си партнира със Зак Ефрон и Хю Джакман. Зендая взе участие и в три от песните към кино лентата.

През юни 2019 година излиза сериала на HBO „ Еуфория “, акомодация на израелския сериал със същото име. Зендая влиза в основната роля като 17-годишната Ру, която е пристрастена към опиатите. За осъществяването си тя печели премия Emmy за основна женска роля в трагичен сериал, ставайки най-младият притежател на премията.

Зендая взе участие в продължението „ Спайдърмен: Далеч от вкъщи “, а през 2021 година дружно с артиста Джон Дейвид Уошингтън снимат, по време на първата вълна от пандемията COVID-19, черно-белия филм „ Малкълм и Мари “.

През 2021 година ще се появят още два кино лентата с нейно присъединяване – продължението „ Спайдърмен: Без път към дома “ и екранизацията на романа на Франк Хърбард „ Дюн “.

В модата Зендая дебютира със своя сбирка обувки „ Daya “. Следва сбирка облекла и колаборация с Tommy Hilfiger. Участва в голям брой фешън ревюта и е лице на на марките Lancôme, Bulgari и Valentino. Като човеколюбец Зендая взе участие в благотворителни акции и планове.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР