Дупница да напусне областната ВиК асоциация - Кюстендил и да

...
Дупница да напусне областната ВиК асоциация - Кюстендил и да
Коментари Харесай

Дупница напуска областната ВиК асоциация - Кюстендил

Дупница да напусне регионалната ВиК асоциация - Кюстендил и да остане самостоятелен воден оператор, реши на днешното си съвещание Общинският съвет. Съветниците гласоподаваха за излизането поради двойното повишаване на питейната вода до 2,72 лева за пространствен метър при 1,37 лева за пространствен метър в този момент за клиентите.

Решението за влизане на общината в регионалната ВиК асоциация на дупнишките съветници е от 2016  г.

Процедурно и административно обаче самото влизане трябваше да стане едвам в този момент, от 1 юли.

Очевидно съветниците се възползваха от сегашната обстановка и гласоподаваха за дефинитивно излизане, като главният претекст е заложеното повече от двойно нарастване на цената на питейната вода до 2,72 лв. за пространствен метър. Шефът на ВиК - Дупница инж. Илия Илиев:

" Това може би надви. Резкият скок за Дупница, а и от отсрещната страна пък никакви гаранции за някакви вложения на наша територия. Населението, по този начин понатисна, като почна да се шуми по тематиката, са срещу такова внезапно повдигане. Действително, двойно е, сериозен скок ".

ВиК - Дупница, което най-вероятно ще резервира досегашният си статут на независимо общинско сдружение, е с над 1 млн. лв. отговорности към началото на 2021 година, излиза наяве от импортирания за разглеждане доклад на сдружението в Общински съвет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР