Кой назначи Борис Михайлов за шеф на ДФ Земеделие. Когато

...
Кой назначи Борис Михайлов за шеф на ДФ Земеделие. Когато
Коментари Харесай

ГЕРБ отговориха на служебното правителство за ДФ Земеделие с нови въпроси

Кой назначи Борис Михайлов за началник на Държавна фирма " Земеделие ". Когато през този фонд минават 3 млрд лв., би трябвало да се знае. Това попитаха Томислав Дончев и Тома Биков от ГЕРБ на специфична конференция в централата на партията.

" На предходната конференция зададохме няколко въпроса към сегашния шеф на фонд " Земеделие ". Никой от нас не е казвал, че този човек би трябвало да влезе в пандиза и линчуван и ние сме длъжни да проверим всяка информация, която доближи до нас. На нас ни е малко необяснима бурната реакция на господин Кутев. Най-нормалното в една демократична страна е опозицията и медиите да се интересуват. Ако някой си мисли, че с такива бурни реакции някой ще ни подплаши и ще спрем да търсим информация за такива хора, доста се лъже ", стартира Тома Биков.

" 2007 година, когато бях претендент за кмет, се срещах с хората и те ми задаваха въпроси къде съм учил, с какъв брой съм приключил, какво съм работил. Когато някой ръководи вашите и нашите пари, когато взима решения за ориста на хората, неразрешени въпроси няма ", продължи Томислав Дончев.
" Първи въпрос - какъв предходен опит и експертиза има шефът на Държавна фирма " Земеделие ". Разбрахме, че господин Димитров е работил в Ложа " Ехнатон " и фондация " Тамплиер ". В това няма нищо неприятно. Държавна фирма " Земеделие " разпределя 3 милиарда лева годишно ". Откъде се появи господин Михайлов? Кой го докара, кой го предложи? Г-н министърът? Това е една от най-важните институции в страна ", продължи да пита Томислав Дончев.

" Дори и изчегъртването би трябвало да се прави законосъобразно ", отговори Томислав Дончев на въпрос за лавината от смени във всички държавни институции, които предприе служебният кабинет на Румен Радев.

По-рано през днешния ден от партията показаха съмнения, че новият изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие " Борис Михайлов е съден за данъчни измами.

В отговор представителят на служебното държавно управление Антон Кутев показа пред медиите документ от Софийския градски съд, съгласно който наказателното произвеждане против Борис Михайлов е прекъснато. Кутев дефинира обвиняванията на ГЕРБ като " политическа форма на зловредие ". А самият Борис Михайлов се закани да съди политиците от ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР