Ваксините срещу Covid-19, произведени от AstraZeneca и Pfizer/BioNTech, остават широко

...
Ваксините срещу Covid-19, произведени от AstraZeneca и Pfizer/BioNTech, остават широко
Коментари Харесай

Ваксините на Pfizer и AstraZeneca са ефективни срещу Делта варианта на COVID-19

Ваксините против Covid-19, създадени от AstraZeneca и Pfizer/BioNTech, остават необятно ефикасни против разновидностите Delta и Kappa на вируса, причиняващ Covid-19, които разновидности бяха разпознати за първи път в Индия. Това демонстрират резултати от изследване, оповестено в научното списание Cell, оповестява Ройтерс.

Проучването на Оксфордския университет изследва способността на антителата в кръвта на хора, които са били имунизирани с по две дози от посочените нагоре ваксини, да обезвреждат мощно заразните разновидности Delta и Kappa.

"Няма доказателства, които да допускат, че настоящето потомство ваксини не обезпечават отбрана против B.1.617.1 и B.1.617.2 “, показва изданието, базирайки се на кодовете на разновидностите Delta и Kappa.

Концентрацията на обезвреждащите антитела в кръвта обаче е ненапълно понижена, което може да докара до някои случаи на заразяване, предизвестяват учените от Оксфорд.

През предходната седмица разбор на Английската организация за публично здраве (Public Health England, PHE) сподели, че имунизациите, създадени от Pfizer и AstraZeneca, оферират висока отбрана от над 90% против хоспитализация от разновидността на ковид Delta.

"Насърчени сме да забележим, че неклиничните резултати, оповестени от Оксфорд, и тези данни, дружно с неотдавнашния разбор на Public Health England, ни дават позитивна индикация, че нашата ваксина може да окаже доста влияние против разновидността Delta ", съобщи изпълнителният шеф на AstraZeneca Мене Пангалос.

Вариантът Delta се трансформира в световно преобладаваща версия на коронавирусната зараза, съобщи в петък основният академик на Световната здравна организация.

Изследователите от Оксфорд също по този начин проучват в научното списание Cell и моделите на реинфекция при хора, които преди този момент са имали Covid-19. Рискът от реинфекция с разновидността Delta наподобява много висок при човеци, инфектирани преди този момент с Beta или Gamma разновидностите, зародили надлежно в Южна Африка и Бразилия.

За разлика от това, предходната зараза с разновидността Alpha (или B117), открит за пръв път във Англия, даде "разумна " кръстосана отбрана против всички разновидности, които са мотив за безпокойствие, представяйки се като образец, върху който могат да се моделират имунизациите от последващо потомство.

"B117 може да бъде претендент за ваксини за нови разновидности, с цел да се обезпечи най-широката отбрана ", споделиха откривателите от Оксфордския университет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР