Хай-тек гигантите са готови за отпор на проекто-регулациите в САЩ,

...
Хай-тек гигантите са готови за отпор на проекто-регулациите в САЩ,
Коментари Харесай

Big Tech отвръща на удара от регулаторите


Хай-тек колосите са подготвени за отпор на проекто-регулациите в Съединени американски щати, които ще обиден бизнеса
(снимка: CC0 Public Domain)

Технологичните колоси, чиито бизнес е обект на редица нови антитръстови регулации в Съединени американски щати, наподобява е на път да се бори с ограниченията, които американските депутати ще разискват през днешния ден.

Amazon и Гугъл разгласиха изказвания, които се опълчват на проектозаконите, заяви. Apple и Фейсбук, които също бяха обект на следствия и ще попаднат в обсега на антитръстовите правила, към момента не са показали свои мнения.

Но индустриалните групи, подкрепяни от софтуерните компании, към този момент оспориха проектозаконите с аргумента, че това ще попречи на фирмите да осъществят известни потребителски услуги и в последна сметка ще навреди на дребния бизнес и бизнесмените.
още по тематиката
Законопроектите, които би трябвало да бъдат прегледани, биха имали надълбоко влияние върху софтуерната промишленост и евентуално отвън нея. Amazon и Гугъл приканиха да се „ натисне спирачката ” на бъдещите нови закони, които в рекордно малко време извървяха пътя от внасянето на предлагането до последното гласоподаване – по-малко от две седмици, откогато бяха оповестени.

Вицепрезидентът на Гугъл по държавните въпроси и публичната политика Марк Исаковиц съобщи, че компанията не се опълчва на нови разпореждания, само че предизвести, че законопроектите ще „ счупят ” редица известни потребителски услуги.

„ Както са забелязали доста групи и компании, ще изискват от нас да влошим нашите услуги и ще ни попречи да предлагаме значими функционалности, употребявани от стотици милиони ”, сподели Исаковиц. „ Всичко това би подкопало фрапантно софтуерното водачество на Съединени американски щати, би навредило на метода, по който дребният бизнес се свързва с потребителите, и би породило съществени опасения по отношение на поверителността и сигурността. С почитание предлагаме тези последствия да бъдат премислени по-внимателно, преди Конгресът да предприеме дейности ”.

Вицепрезидентът на Amazon по обществените политики Брайън Хюсман също предизвести за „ обилни отрицателни резултати ” върху потребителите на колоса в интернет търговията, на дребния и междинния бизнес, който продава посредством платформата. Amazon към момента разучава законопроектите, добави той.

„ Повече от половин милион американски дребни и междинни предприятия се препитават посредством пазара на Amazon и без достъп до клиентите през Amazon ще бъде доста по-трудно за тези продавачи да основат осведоменост за своя бизнес и да печелят ”, сподели представителят на компанията. „ Премахването на селекцията на тези продавачи от Amazon също би основало по-малка ценова за продуктите и евентуално в последна сметка ще усили цените за потребителите ”, предизвести Хсеман.

Комитетът работи излишно бързо, с цел да прокара новите законопроекти, добави представителят. „ Ние насърчаваме ръководителя и членовете на комисията да забавят, да отсрочат гласуването и да ревизират деликатно законопроектите за нежелани отрицателни последствия ”, съобщи още Хсеман.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР