Банките в Европейския съюз трябва да имат 10-годишни планове, в

...
Банките в Европейския съюз трябва да имат 10-годишни планове, в
Коментари Харесай

Банките в ЕС ще правят 10-годишни планове за справяне с климатичните рисковете

Банките в Европейския съюз би трябвало да имат 10-годишни проекти, в които да се прецизира по какъв начин ще се оправят с екологичните, обществените и управническите опасности (ESG). Това постанови банковият контрол на блока, представен от Ройтерс.

Представеният отчет на Европейския банков орган (ЕБО) съдържа рекомендации към банките и техните надзорни органи за метод към ESG рисковете и оказва помощ на Европейски Съюз да реализира задачите си за понижаване на въглеродните излъчвания до 2050 г. Банките би трябвало да имат стратегически проекти за интервал от най-малко 10 години, с цел да покажат устойчивостта си към разнообразни сюжети, да разкрият стратегически цели на ESG и да преценяват нуждата от създаване на устойчиви артикули, показва ЕБО.

Климатичните опасности могат да включват " физически " или свързани с времето събития като наводнения и " преходни " опасности като неочаквани промени в стойностите на активите. Докладът на ЕБО преглежда втория дирек на главните банкови правила, които правят оценка по какъв начин се ръководят рисковете при заемодателите.

Очаква се по-късно през годината да бъдат показани подробни насоки за третия дирек, обвързван с оповестението на рисковете. Работата по първи дирек или дали действителните финансови условия би трябвало да се трансформират, с цел да отразят ESG рисковете, се чака на още по-късна дата, показва Ройтерс.

Европейската централна банка, която контролира най-съществени кредитори в Еврозоната, ще употребява от края на 2022 година този отчет за актуализиране на своя годишен обзор SREP за това дали банките имат задоволително капитал, с цел да покрият рисковете в своите салда. Понастоящем банковите стратегически проекти за са интервал до пет години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР