Освободеният директор на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова няма да се върне

...
Освободеният директор на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова няма да се върне
Коментари Харесай

Освободеният шеф на РИОСВ-Бургас няма да се върне в екоинспекцията

Освободеният шеф на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова няма да се върне към остарялата си служба " Началник отдел " в РИОСВ-Бургас.

Министър Асен Личев не пожела да се срещне персонално с мен , той не е чул моите причини и претекстове да направя това предложение и по тази причина считам, че той ненапълно е измамен, изясни Иванова пред публицисти.
 Уволниха шефа на РИОСВ-Бургас Обновена
Уволниха шефа на РИОСВ-Бургас

11 шефове на Регионална инспекция за опазване на околната среда и басейнови дирекции назначени без конкурс

Тя напомни, че служебният министър е изтъкнал заповед, подписана от някогашния екоминистър Емил Димитров-Ревизоро за " Каваците ". Твърдението е, препоръчаната от нея заповед за изменение на режима за строителство на територията на естествена забележителност " Пясъчни дюни " в местността " Каваците " дава опция за строителство. Според Иванова, тази заповед е също толкоз рестриктивна, колкото и миналата от 1984 година, потвърдила, че не може да бъде приложена дейно.

Според Иванова, заповедта освен не разрешава строителство, само че и не разрешава слагането на преместваеми обекти, което преди го е нямало. Изключението е единствено за двата настоящи къмпинга - " Смокиня " и " Веселие ", които са в границата на предпазената територия и са в наложителните действия на морските плажове. Те съществуват повече от 40 години.
 Зинка Стойкова краткотрайно оглави РИОСВ-Бургас Обновена
Зинка Стойкова краткотрайно оглави РИОСВ-Бургас

Спрягаше се името на Таня Манолова, дала позволение за градежа на " Алепу "

" Заповедта изрично слага условия за координиране на тези действия с Регионална инспекция за опазване на околната среда и има възбрана за територия, за която има предпазени обекти като пясъчните дюни ", изясни Детелина Иванова. Изключенията са за територия, на която няма пясъчни дюни. Заповедта е използвана за ефикасен надзор в границите на предпазената територия, добави досегашната шефка на РИОСВ-Бургас.

С тази заповед ние вкарваме режим за тях , с цел да могат да се правят реконструкции и поправки, само че има безапелационна възбрана за ново строителство на тази територия, изясни пред медиите Детелина Иванова.
 Няма унищожени дюни на Каваците, твърди концесионерът
Няма унищожени дюни на Каваците, твърди концесионерът

Оторизирана компания по кадастър е сложила колчета на дюните

Твърдението, че тази заповед е основана за да се узакони нелегално строителство, което се намира в предпазената територия не дава отговор на истината, счита тя.

" Със съгласувателните процедури, които се правят от РИСОВ-Бургас, не се издават позволение за градеж , което е в компетенциите на други органи. Квалификацията дали това е преместваем обект, метода на осъществяване - техническите характерности, са напълно в пълномощията на други органи ", сподели Иванова.
 Сигнал за разорани дюни на плаж Каваците в община Созопол
Сигнал за разорани дюни на плаж Каваците в община Созопол

Има фотоси

По този метод ние вкарваме режим за тях, с цел да може да правят реорганизация - има възбрана за ново строителство, отнася се единствено ремонт и реорганизация на съществуващи обекти, включително и преместваеми , добави Иванова.

Едно нелегално строителство, в случай че е нелегално, не може да бъде узаконено със заповед на министъра на околната среда и водите , безапелационна е тя.

Детелина Иванова се усеща афектирана от квалификациите на екоминистъра, който я дефинира като " негодна да ръководи ползите на околната среда и водите ". Тя е с близо 20 години стаж в РИОСВ-Бургас , минала е през всички стъпала в йерархията - от специалист, през шеф отдел до шеф на Инспекцията. Иванова няма да се върне на позицията й като шеф отдел, която е била непокътната, защото е заела поста на шеф без конкурс до назначение на подобен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР