От Изправи се! Мутри вън!“ стоим зад почтения български бизнес

...
От Изправи се! Мутри вън!“ стоим зад почтения български бизнес
Коментари Харесай

Стоим зад почтения български бизнес и го подкрепяме

От „ Изправи се! Мутри вън! “ стоим зад почтения български бизнес и настояваме за директна финансова поддръжка за компаниите в изискванията на рецесия. За нас българският бизнес не е шепата олигарси, които се хранят с публични поръчки и концесии и които са в избрани описи. За „ Изправи се! Мутри вън! “ българският бизнес са 350 хиляди микропредприятия, дребни и междинни компании, които дават работа на 2 млн. души.

Това съобщи през днешния ден ръководителят на обединението „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова по време на среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България.

" Имаме за цел да осигурим същинска конкурентна среда за българския бизнес. Опровергаваме опорните точки на ГЕРБ, че имаме желание да стопираме планове, да прекратяваме контракти и да пречим на българския бизнес. Напротив, ангажираме се със основаването на транспарантна среда с правила. Това е в полза на почтените компании, които не желаят да вземат участие в схеми, да заобикалят Закона за публични поръчки, които желаят да печелят транспарантно, конкурентно, при законови правила ", добави Манолова.

Тя напомни, че в 45-ото Народно заседание от „ Изправи се! Мутри вън! “ са внесли законопроект за поддръжка на българските компании. Има бели петна в поддръжката за секторите туризъм и превоз. " Те би трябвало да бъдат подкрепени, по тази причина ние още веднъж ще внесем нашите оферти. Предвиждаме компаниите, на които приходите са намалели с над 30 % по отношение на 2019 година, да получат директна финансова поддръжка, като се поеме висок % от техните непрекъснати разноски. Това е добра европейска процедура, която би трябвало да откри своето приложение и в България ", акцентира Манолова.

Тя добави, че в програмата е планувано и понижаване на корпоративния налог за едноличните търговци от 15 % на 10 %.

" Подкрепяме таксата битови боклуци да се дефинира на правилото „ замърсителят заплаща “. Подкрепяме и настояването на бизнеса не първите три дни, а единствено първият ден от болничните да се поема от работодателя, а останалите дни – от Националния застрахователен институт ", сподели още Манолова.

По думите й българският бизнес има потребност от глътка въздух и в програмата си обединението предвижда намаляване на административните регулации, унищожаване на административния рекет, секване на корупционните практики, обезпечаване на сигурност на собствеността, правосъдна промяна, директна поддръжка за вложенията и нововъведенията.

Относно Националния проект за възобновяване и резистентност Манолова упорства делът на финансовите принадлежности за поддръжка на компаниите да бъде понижен за сметка на директна финансова поддръжка за бизнеса. " Това, което липсва на българския бизнес, е съответна помощ от българската страна ", добави тя. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР