Новият роман на Гергана Лаптева разказва за културното и природно

...
Новият роман на Гергана Лаптева разказва за културното и природно
Коментари Харесай

„Божествен аромат“ – по следите на древни загадки в земите на Странджа

Новият разказ на Гергана Лаптева споделя за културното и естествено благосъстояние на Странджа планина. Тя ни придвижва в мистичните земи на Странджа по следите на антични загадки. Романът е въодушевен от действителни изследвания на археолози, исторически сведения и научни обстоятелства. Сюжетът е забавен – разкрива и актуалната реалност, наситена със подмолни игри. Фабулата в същото време е сантиментална. Главните герои се впускат в увлекателно премеждие по следите на загадки от древността.

„ Божествен мирис “ е вторият разказ на Гергана Лаптева. 

Еньовден има особено значение във фабулата на романа, по тази причина и премиерата на „ Божествен мирис “ е точно в деня на този невероятен празник, и то в прелестната Университетска ботаническа градина!

Авторката споделя в " Артефир " преди премиерата на книгата в Ботаническата градина на СУ „ Св. Климент Охридски “:

 Историята, героите, Странджа

" Странджа постоянно ми е харесвала, аз обичам по-дивите места. Източната ѝ част, където доближава крайбрежията на Черно море, е неповторимо красиво място. Освен доста редки растителни типове, там са скрити и доста археологически обекти, а и самите села са неповторими... естествени и исторически благосъстояния. Романът ни води в света на траките и преди този момент.

В романа има две сюжетни линии – историческа и житейска част, които в романа се преплитат. Майка ми работеше дълги години в Института по тракология и аз съм закърмена с историята. Четейки и подготвяйки се за романа, се върнах в каменно-медната ера – IV хиляди прочие н. е. за едно племе, живяло преди траките. "

Чуйте в звуковия файл.

Снимки – изд. Егмонт и персонален ФБ профил на Гергана Лаптева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР