Според няколко дипломати България е изолирана и никой не я

...
Според няколко дипломати България е изолирана и никой не я
Коментари Харесай

„Политико“: „Забравете за разширяването“, продължава да казва България

Според няколко дипломати България е изолирана и никой не я поддържа. " Политико " напомня, че Португалия е втората страна, която ръководи Съвета на Европейски Съюз (след Германия предходната година), което не съумява да открие наложителната начална междуправителствена конференция с Албания и Северна Македония и да се оправи с позицията на публична София.

 България продължава да блокира договарянията поради " вътрешна политика за историята, която към момента не е съумяла да изясни на останалите в съюза ", написа в .

  " На всички им писна от позицията на България във връзка с Северна Македония ", споделя един от дипломатите. Коментарът му идва единствено ден откакто София предстоящо блокира още веднъж началото на договарянията на Европейски Съюз със Скопие. " Това е неясно, безпричинно и дестабилизира Западните Балкани. България губи другари с висока скорост. Щастлива е страната, която може да си разреши това в дълготраен проект ", счита той.

 ЕС против София: Мнозина се пробваха да се намесят, аргументирайки се с геополитиката, стратегическото мислене и елементарния факт, че имат намерение да удържат на думата си, с цел да може двете страни да доведат до дъно договарянията между тях. Това обаче бе пренебрегнато от България. Германският министър на Европейски Съюз Михаел Рот даже насочи зов в Twitter: " Моля. Нека двустранните въпроси се преглеждат двустранно, без да се блокира придвижването на целия Европейски Съюз напред ", написа Рот. " Нека да мислим стратегически... ние нямаме интерес да оставим стратегически вакуум там. Благодаря ви ", добавя той.

 

Превод и редакция: Веселка Иванова

Източник: 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР