3 часа, след като ГЕРБ събраха медиите в централата си

...
3 часа, след като ГЕРБ събраха медиите в централата си
Коментари Харесай

Шефът на ДФЗ: Арестуваха ме, защото опитах да намаля корупцията, доказах невинността си

3 часа, откакто ГЕРБ събраха медиите в централата си единствено, с цел да попитат дали новият шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Борис Михайлов е бил обвинен за данъчни закононарушения, отговорът пристигна от самия него – освен е бил разследван, само че и съдът е прекратил досъдебното произвеждане против него и прокуратурата се е наложило да заплати съществено обезщетение.

Говорителят на държавното управление Антон Кутев уточни пред публицисти, че Софийският градски съд е прекратил производството още през април 2008 година През 2013 година Михайлов е завел каузи против прокуратурата и в последна сметка я е осъдил и през 2015 година държавното обвиняване му е платило 45 000 лева наказателна клауза.

„ Всички тези неща съм сигурен, че сътрудниците от ГЕРБ ги знаят (…) Обвиненията са безусловно политически зловредия, пробват се, нямайки други принадлежности, да накалят който могат “, разяснява Кутев, който сподели и документ от съда, че Михайлов е неосъждан.

„ През далечната 2004 година се пробвах да понижа корупцията в данъчната система и да я сведа до нула – бях задържан. Днес, откакто се пробвам да понижа корупционните схеми в ДФЗ, ГЕРБ ме нападна и ми нанася репутационна вреда. При всички положения, всички каузи, които ги завоювах дотук, са ясно доказателство за моята непорочност. Ще ми е по-интересно натам някои г-да от ГЕРБ по какъв начин ще се пазят в съда, тъй като аз ще си диря правата “, съобщи Борис Михайлов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР