Правителството взе решение Информационно обслужване“  и Централна избирателна комисия да

...
Правителството взе решение Информационно обслужване“  и Централна избирателна комисия да
Коментари Харесай

Отпускат още 10 млн. лева за машини за гласуване

Правителството взе решение „ Информационно обслужване “  и Централна изборна комисия да проведат договаряния и да сключат контракт за доставка на профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване. Процедурата по договаряне е без авансово съобщение за възлагане на социална поръчка.

Освен това със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски в размер до 10 000 000 лева по бюджета на ЦИК  за обезпечаване на спомагателни профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване.

„ Информационно обслужване “ няма да осъществя облага от осъществяването на задачата, а за осъществяването ѝ ще бъдат регистрирани само разноските за обезпечаването на стоките и услугите, включени в предмета на публичната поръчка, както и за администрирането на контракта.

Обществената поръчка, оповестена от ЦИК, е с предмет: „ Доставка на 1637 (хиляда шестстотин тридесет и седем) профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ), А-4 Модел 517, създадени от Смартматик Интернешънъл Холдинг Б. В. "

Машините би трябвало да с конфигуриран систематичен програмен продукт, в комплект с акумулатори и удължители за електрозахранване, 19 500 смарткарти, както и 3-то равнище отдалечени софтуерни съвещания от производителя на СУЕМГ Смартматик Интернешънъл холдинг Б. В. на експерти разработчици, посочени от ЦИК по модифициране на приложението, образование, документи и процедури за придобиване на дарба за самостоятелно ръководство и модифициране на софтуера за всевъзможен тип избори, планувани в Изборния кодекс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР