Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е

...
Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е
Коментари Харесай

Уволнената шефка на РИОСВ-Бургас: Министър Личев е бил подведен

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е бил подведен, това съобщи уволнената директорка на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова за отстраняването си от поста.

Екоминистърът през вчерашния ден изясни, че Иванова е уволнена, тъй като е безпричинно е отменила възбраната на строителство в местността „ Каваци “ – къмпинг „ Смокиня “ и „ Веселие “.

Иванова изясни, че Личев не е поискал да се срещне с нея и да чуе претекстовете ѝ за препоръчаната от нея заповед за изменение на режима за строителство. Заповедта за изменението, подписана през април от някогашния екоминистър, е също толкоз рестриктивна, както и миналата заповед от 1984 година, твърди уволненият шеф.

В границите на предпазената територия се разрешавали единствено поправки във към този момент съществуващите къмпинги „ Смокиня “ и „ Веселие “, само че не и строителство. Промяната се налагала поради по-ефективното им ръководство.

„ В границата на тази предпазената територия, от момента на нейното оповестяване, има два настоящи къмпинга - „ Смокиня” и „ Веселие”, които съществуват повече от 40 години. С тази заповед ние вкарваме режим за тях, с цел да могат да се правят реконструкции и поправки, само че има безапелационна възбрана за ново строителство на тази територия”, изясни Детелина Иванова.

По думите ѝ изказванието, че тази заповед е основана за да се легализира нелегално строителство, което се намира в предпазената територия не дава отговор на истината.

Относно случая с поставените бетонни пети на плажа „ Смокиня “, Детелина Иванова разяснява:

„ Издаването на позволение за градеж не е в компетенцията на РИОСВ-Бургас. Квалификацията дали това е преместваем обект или не, методът на осъществяване и техническите характерности е в пълномощията на органите прилагащи Закон за устройство на територията и ЗУЧК”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР