Основният финансов експерт в партията на Слави Трифонов Има такъв

...
Основният финансов експерт в партията на Слави Трифонов Има такъв
Коментари Харесай

Финансовото острие на Слави Трифонов атакува управата на БНБ

Основният финансов специалист в партията на Слави Трифонов " ИТН " (ИТН) и претендент за народен представител Любомир Каримански нападна с поредност от обвинявания шефа на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев, а също и други членове на управлението на централната банка в. Това се случва броени дни преди приключване на мандатите на Радев и подуправителя Нина Стоянова и преди изборите на ново Народно заседание, което би трябвало да гласоподава кой ще заеме постовете им. По неофициална информация самият Каримански е една от вероятните номинации за член на управлението на Българска народна банка.

На 15 юли изтича мандатът на шефа Димитър Радев, на 29 юли – на подуправителя, началник на ръководство " Банково " Нина Стоянова, а на 24 октомври – на подуправителя, началник на ръководство " Емисионно " Калин Христов.

" В последните 6 години бях заставен да не работя в българските банки заради една причина – натиска на Българска народна банка върху мен ", съобщи Любомир Каримански пред " Банкеръ ".

За финансиста Каримански се знае, че е бил в управата на банки, една от които се смята, че работи с предприемачи, близки до Движение за права и свободи. През 2007 година той влиза в ръководството на " Търговска банка Д ", която към оня миг е еднолична благосъстоятелност на Фуат Гювен – един от най-близките и доверени бизнес сътрудници на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. От 2012 година до 2015 година Каримански е изпълнителен шеф на " Инвестбанк " на банкерката Петя Славова. Малката финансова институция бе една от двете банки, показали се най-слабо на двата огромни стрес теста на банковата система у нас през и.

Финансовият специалист на партията на Слави Трифонов, който бе определен и за народен представител в 45-ото Народно заседание, не даде детайлности по какъв начин тъкмо е бил притискан от Българска народна банка, само че разкритикува ръководството на централната банка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР