Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу премиера

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу премиера
Коментари Харесай

ЦИК отхвърли жалбата на ГЕРБ срещу служебния премиер

Централната изборна комисия (ЦИК) отхвърли жалбата на ГЕРБ против премиера Стефан Янев и министрите Бойко Рашков и Асен Василев.

Бившите ръководещи видяха нарушаване в " голям брой изказани и недоказани изказвания и изказвания ", които съдържат апел за поддръжка в интерес на други политически партии, уронват престижа на предходното ръководство и са пряк апел към неподкрепа на въпросната коалиция. Сигналът е поради доклада на служебния кабинет, на който Янев разгласи, че служебното държавно управление е заварило след ръководството на ГЕРБ.

ЦИК обаче е взела решение, че пропаганда няма, а изявленията на Янев, Рашков и Василев " съдържат само информация, оповестена от работата на служебното държавно управление обществено при представянето на неговия доклад ".

" За да е налице предизборна пропаганда, е належащо да е насочен пряк апел за поддръжка или за неподкрепа на претендент, партия, коалиция или предприемчив комитет при присъединяване в изборите за народни представители на 11 юли 2021 година В този смисъл е константната правосъдна процедура. От наличието на посочените в жалбата цитати от изказвания е видно, че същите не съдържат пряк апел за поддръжка на някои от записаните претенденти, партии, обединения или предприемчив комитет за присъединяване в изборите за народни представители или за неподкрепа на обединението, подала жалбата ", показват от ЦИК.

Не за пръв път комисията получава и преглежда сигнали против министър председател и до момента не е установявала нарушаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР