Министерството на отбраната на Великобритания отрече твърдението на руското правителство,

...
Министерството на отбраната на Великобритания отрече твърдението на руското правителство,
Коментари Харесай

Британските военни обвиниха Русия в лъжа, не била стреляла срещу разрушителя в Черно море

Министерството на защитата на Англия отхвърли изказванието на съветското държавно управление, че в Черно море са били изстреляни предупредителни изстрели против транспортен съд на английския кралски военноморски флот, осведоми " Франс прес ".

" Никакви предупредителни изстрели не са изстрелвани по HMS Defender. Корабът на Кралския военноморски флот прави почтено прекосяване през украински териториални води в сходство с интернационалното право ", прецизираха английските военни.

По-рано съветското военно ведомство разгласи, че гранични патрулни кораби са изстреляли предупредителни изстрели и че аероплан Су-24М е хвърлил четири бомби като предизвестие към английския унищожител.

Но Министерството на защитата сподели: " Ние имаме вяра, че руснаците подхващат оръжейни учения в Черно море и са дали на морската общественост авансово предизвестие за тяхната активност.

" Не бяха ориентирани изстрели към HMS Defender и не признаваме изказванието, че по нейния път са били хвърлени бомби. "

Министърът на защитата Бен Уолъс съобщи в изказване, че HMS Defender прави " обикновен пренос от Одеса към Грузия през Черно море ".

" Както е обикновено за този маршрут, тя влезе в интернационално приет кулоар за делене на трафика ", сподели той.

" Тя излезе от този кулоар безвредно в 0945 BST (0845 GMT). Както е всекидневно, съветските кораби засенчиха нейното прекосяване и тя беше осведомена за подготвителни учения в по-широката си местност ", добави Уолъс.

Исковете идват в миг на обтегнати дипломатически връзки сред Лондон и Москва, както и напрежение сред Русия и по-широкия западен боен съюз на НАТО.

Връзките сред Обединеното кралство и Русия са прекратени след гибелта от радиоактивно отравяне на някогашния сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Александър Литвиненко в Лондон през 2006 година и опита за ликвидиране с химическо оръжие на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри през 2018 година

Англия също по този начин упрекна хакерите, подкрепяни от Русия, в опит да откраднат животоспасяващи проучвания на ваксини Covid от лаборатории и неведнъж прикани Кремъл за хипотетични злоупотреби с човешки права и цивилен свободи.

Правителството гласоподава за съветското сабя в Украйна, както и за поддръжката на Москва за режима на Александър Лукашенко в Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР