БГНЕС Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно Валентина Маджарова за административен

...
БГНЕС
Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно Валентина Маджарова за административен
Коментари Харесай

Избраха Валентина Маджарова за шеф на Спецпрокуратурата

 БГНЕС Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет избра единомислещо Валентина Маджарова за административен началник на Специализираната прокуратура.

Маджарова беше единствен претендент за поста. Досега заемаше длъжността на заместител на административния началник на Специализираната прокуратура.

Позицията е вакантна от предишния май, когато ръководителят Димитър Петров подаде оставка по персонални аргументи. Оттогава се смениха няколко краткотрайни ръководители, а заради липса на претенденти се провали една процедура.

Маджарова беше определена с цялостно единогласие, като получи в своя поддръжка седем гласа. Магистратите от прокурорската гилдия ѝ пожелаха " попътен вятър “ на новия ѝ пост.

По време на чуването си Маджарова разяснява, че " би подала оставка за СРС-та, в случай че има нарушаване, само че няма нарушаване от страна на прокуратурата “.

Тази сряда бяха оповестени два митинга пред Висш съдебен съвет и Съдебната палата от Инициативата " Правосъдие без каскет ". Провеждането на първия беше несъмнено за 13 ч., тъкмо когато се организираше избора на новия административен началник на Спецпрокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР