САЩ и Германия изграждат единен фронт срещу всяка провокация на

...
САЩ и Германия изграждат единен фронт срещу всяка провокация на
Коментари Харесай

САЩ и Германия в единен фронт срещу всяка провокация на Русия

Съединени американски щати и Германия построяват " обединен фронт " против всяка " провокация " на Русия в Украйна, увери през днешния ден американският държавен секретар Антъни Блинкън на взаимна конференция в Берлин с немския си сътрудник Хайко Маас, съобщи Франс прес.

" Германия и Съединени американски щати ще продължат да градят обединен фронт против всяко рисково или провокативно деяние на Русия, без значение дали става дума за посягане против териториалната целокупност на Украйна " или за " хвърлянето в пандиза на Алексей Навали и за дезинформация в нашите демокрации, съобщи Блинкън.

Държавният секретар сподели също, че газопроводът " Северен поток 2 " е съветски геополитически план, който подкопава сигурността на Украйна и посочи, че Съединени американски щати желаят да подсигуряват, че Русия няма да употребява енергоносители " като средство за насила, като оръжие против Украйна или който и да е в Европа ", съобщи Ройтерс.

Блинкън уточни, че Вашингтон е решен да откри дали може да извлече нещо положително от сложната обстановка и да укрепи енергийната сигурност на Европа.

Германският първи посланик Маас сподели, че Иран и международните сили бележат прогрес в договарянията за възкръсване на нуклеарното им съглашение от 2015 година, само че към момента следва превъзмогването на огромни трудности. Маас добави, че договорка е допустима даже и след успеха на твърдолинеен политик на президентските избори в Иран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР