Снимка: Фейсбук, Валентина КаменарскаБлизо година след ареста и бруталния полицейски

...
Снимка: Фейсбук, Валентина КаменарскаБлизо година след ареста и бруталния полицейски
Коментари Харесай

Арестът на пребит млад мъж отпреди година бе отменен

Снимка: Facebook, Валентина Каменарска

Близо година след ареста и бруталния полицейски побой против студента Евгени Марчев Софийският областен съд анулира заповедта за задържане от същата нощ на различен младеж. Делото се гледа по тъжба на задържания Жоро Георгиев. Той е арестуван на 10 юли вечерта дружно със свои другари. Още на идващия ден в обществените мрежи се появяват фрагменти, на които се вижда по какъв начин служители на реда бият задържаните, оповестява 19min.bg.

" Най-ужасният миг беше, когато при нас пристигна момичето. Единственото момиче, което беше арестувано. Тя беше влачена за косата по жесток метод.И тогава служителите на реда извадиха персоналните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицаят извади личния си телефон, стартира да я гали по косата и

да я снима непосредствено. Тя го молеше да спре, той не спря ", описа той
Задържането на Георгиев е нелегално, се показва в правосъдното решение. В заповедта за ареста му написа единствено, че е пречил на полицейски орган да извършва отговорностите си. Никъде не е посочено по какъв начин и с какви тъкмо дейности. 24-часово задържане се прави при обосновано съмнение за осъществено закононарушение или с цел да се предотврати такова, както и вероятно укриване. В случая няма нищо такова и по тази причина задържането не е съобразено със закона, написа съдията.
Макар че фрагментите с битите студенти провокираха съществено отвращение, за полицейските чиновници не последва съвсем нищо. Веднага след случая те бяха изтеглени от защитата на митингите, а по-късно осъдени с минимални наказания.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР