Симферопол. Инцидентът в Черно море край бреговете на Крим с

...
Симферопол. Инцидентът в Черно море край бреговете на Крим с
Коментари Харесай

ТАСС: В Крим определиха инцидента край полуострова като провокация

Симферопол. Инцидентът в Черно море край крайбрежията на Крим с английския боен транспортен съд „ Дифендър “ е провокация и опит за инспекция на бдителността на Русия, съобщи пред ТАСС първият вицепрезидент на Държавния съвет на самостоятелната република Ефим Фикс, представен от TACC .

" Всички те се пробват да изпитат бдителността на Русия. Мисля, че е пристигнал моментът да отговорим доста съществено на всички тези провокации, " сподели Фикс.

Русия подсигурява сигурността си по границите, в това число и в Черно море, продължи събеседникът на организацията. " И никой няма право да ги нарушава ", добави той.

Министерството на защитата заяви по-рано в сряда, че Черноморският флот, дружно с Граничната работа на ФСБ на Руската федерация, са спрели нарушаването на държавната граница от разрушителя на английския флот „ Дифендър “ край нос Фиолент. Корабът е навлязъл на три километра във вътрешността в териториалните води на Русия. Граничният патрулен транспортен съд е направил предупредителна пукотевица, а бомбардировач Су-24М е стрелял предупредително по курса на разрушителя, след което английският транспортен съд е напуснал териториалните води на Руската федерация.

Във връзка с случая съветското Министерство на външните работи е извикало аташето по защитата в английското посолство в Москва.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР