Благодаря на приятелите, които се отзоваха да участват в това

...
Благодаря на приятелите, които се отзоваха да участват в това
Коментари Харесай

„Приказката P.I.F.“с национално лятно турне в памет на Димо Стоянов


„ Благодаря на приятелите, които се отзоваха да вземат участие в това лятно турне в памет на Димо Стоянов, който по този метод ни сплоти – реализатори, групата, публиката “, сподели пред БНР Иван Велков от групата  P.I.F.

Приказката P.I.F. продължава с национално лятно юнско турне, в което посетител вокалисти ще бъдат Свилен Ноев, Графа, Прея, Дичо и Ерсин Мустафов.

„ Аз постоянно се включвам в тези концерти. Утре концертът на Арена София е от 21 часа, а в петък сме в Пловдив на Младежкия рид, също от 21 часа “, сподели в „ Хоризонт до обед “ Свилен Ноев от група Остава.

P.I.F. 6 е извънредно прочувствен и друг като звучене от всичко, което групата е издавала до в този момент. Шестте опуса в диска са записвани от Димо Стоянов до деня преди да влезе в болница, а откакто губи борбата с ковид, Иван Велков (китара), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани) вземат решение да ги оставят незавършени, с всички прелестни и дребни недостатъци, оставени от непрежалимия им фронтмен в работния развой.

 Свилен Иванов Снимка: Личен списък

" Ние сме другари с Иван и Димо от 25 години, въпреки и конкурентни групи, само че ние се усещаме като близки.

Но в пандемията нямаше нищо хубаво, доста близки хора си отпътуваха, а артистите се " сдухахме " от цялото това нещо...Ти не можеш да накараш един актьор да напише някакъв " свиреп шлагер ", единствено тъй като имаш доста свободно време...Трябва някак си да го усетиш, да ти е готино, с цел да го измислиш! Хитовете не с вършат от гаднти моменти...За мен тази година не беше нещо хубаво... ", размишлява още Свилен Ноев.

Варна беше хазаин на първия от поредицата концерти, отдадени на Димо Стоянов. На 13 юни в Летния спектакъл най-големите шлагери на P.I.F., измежду които „ Приказка “, „ Невидимо дете “, „ Огън “ и „ Вали “, прозвучаха в осъществяване на приятелите на групата Прея, Свилен Ноев и Ерсин Мустафов. Ден по-късно, на 14-ти юни, в Летния спектакъл в Бургас към тях се причисли и Дичо. Графа ще се включи за концертите в София (Арена София [Колодрум - Борисова градина]) - 24 юни и Пловдив (Stage park) - 25 юни. Освен него в последните два града ще пеят Свилен , Дичо и Ерсин.

Билетите за концертите към този момент са в продажба, а част от приходите ще бъдат отделени за поддръжка на фамилията на Димо.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР