Горещините настъпиха и се чудим какво да консумираме. Специалистите препоръчват

...
Горещините настъпиха и се чудим какво да консумираме. Специалистите препоръчват
Коментари Харесай

Как да съхраним свежестта и енергията си в горещите дни

Горещините настъпиха и се чудим какво да консумираме. Специалистите предлагат да се фокусираме върху елементарно смилаемата храна и приемането на задоволително течности.

През летния интервал е добре да сме хидратирани и да осигурим нужните на организма детайли. А леката лятна диета, с изключение на богата на витамини и минерали, е отлична опция и за промяна на телесното тегло и повишение на силата.

Препоръчително е да наблегнем на сезонните плодове и зеленчуци с висок % вода каквито са краставиците, дините и доматите. Вкусните мешаните салати, ферментиралите млечни артикули, рибата и пилешкото, супите и прясно изцедените сокове също са подобаващи за консумация.

Във към момента прохладната заран може да се стартира с плодове и пълнозърнести закуски, като се прибавят ядки и кисело мляко. За обяд може да разнообразим със зеленчукова чорба, зеленчукови салати, пилешко и пълнозърнест самун, а на вечеря с бяла риба и варени зеленчуци.

Любопитна детайлност и нужда са плодовете с червен и оранжев цвят, като праскови, моркови и домати. Те приготвят естествено кожата за слънцето, тъй като са богати на бета каротин, и е добре участват по-често в менюто ни.

Някои от нас са привикнали да се освежават с мразовит сладолед, само че би трябвало да знаем, че топлите билкови чайове са доста по-освежаващи в жегата. По тази причина супите и варивата не би трябвало да се употребяват прекомерно горещи, а водата и напитките прекомерно студени, тъй като температурата на стомаха е 37˚C, без значение от сезона.

Според китайците, храните, които разхлаждат, порастват и узряват напролет и лятото, а „ най-хладни” са марулите, спанакът и цвеклото. На същото мнение са и експертите по хранене. Когато е горещо, ние инстинктивно търсим лека храна, освежаващи плодове и зеленчуци.

През горещите дни би трябвало да се вслушваме и в себе си, тъй като инстинктивно търсим лека и освежаваща храна. В същото време да не забравяме да одобряваме задоволително течности и най-много вода.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР