23 Юни Научната конференция Интелигентно бъдеще ще се проведе онлайн

...
23 Юни Научната конференция Интелигентно бъдеще ще се проведе онлайн
Коментари Харесай

Конференцията Интелигентно бъдеще акцентира върху дигиталните трансформации

23 Юни
Научната конференция " Интелигентно бъдеще " ще се организира онлайн на 25 и 26 юни 2021 година Събитието сплотява начинания на катедрите " Информатика " и " Икономика " на факултет " Международна стопанска система и администрация " и се организира под знака на 30-годишнина на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ". Партньор на събитието е Община Варна.

Конференцията има за цел да продължи положителните практики от предходните издания и да обезпечи благоприятни условия и вероятности за трансфер на нововъведения, създаване на партньорства и взаимно осъществяване на планове в науката и бизнеса.

Панелът " Дигитални трансформации " е нов стадий в развиването на Международна конференция за просвета и бизнес Science and Business for Smart Future 2021. В него ще бъде показана поддръжката на катедра " Информатика " на ВСУ " Черноризец Храбър " за включване на студентите от разнообразни специалности още в първия учебен срок на тяхното образование по дисциплината " Дигитални трансформации " в границите на общоуниверситетския блок за студентите от Варненски свободен университет, като ги насърчава да развиват и проектират новаторски бизнес решения още по време на следването си. Проектите ще бъдат показани онлайн под формата на виртуална постер сесия. Проектните оферти с предприемачески фокус ще бъдат оценени от вложители.

В панелите, отдадени на цифровите трансформации, ще се дискутира новаторската концепция за основаването на карта за цифрово поданство на студентите, които се образоват в университетите във Варна. Картата за цифрово поданство е предложение на ВСУ " Черноризец Храбър ", показано по време на Първия интернационален онлайн конгрес " Дигитализация и нововъведения в образованието и науката ". Картата ще е знак за принадлежност на младежката общественост към града, с която ще може да се употребяват разнообразни услуги по елементарен, ефикасен и бърз метод.

Студентските планове ще бъдат оповестени в особено издание, а екипът на катедрата ще създаде запаси, които ще се употребяват в образованието на студентите в дисциплината " Дигитални трансформации " на образователната 2022 и ще бъдат предоставени от университета на фирми-партньори, членове на браншовите настоятелства към катедрите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР