Пловдив. До средата на юли да бъде изготвен от Областно

...
Пловдив. До средата на юли да бъде изготвен от Областно
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев поиска публичност и прозрачност на проекта за препроектиране на Околовръстното шосе

Пловдив. До средата на юли да бъде направен от Областно пътно ръководство - Пловдив планът за препроектиране на Околовръстното шосе (част от републикански път II-86). До това решение стигнаха участниците в работното заседание за разискване на ограничения, които да бъдат подхванати за повишение на сигурността на новоремонтирания път. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Пловдив . Срещата бе инициирана от регионалния шеф Ангел Стоев в следствие от подбуденото публично напрежение, провокирано от случилите се тежки пътно-транспортни катастрофи на околовръстното, както и от получени голям брой сигнали в Областна администрация от разнообразни институции.

На поканата на регионалния шеф се отзоваха от „ Областно пътно ръководство “, „ Пътна полиция “, Община Пловдив, Община Родопи, Институтът за пътна сигурност, „ Европейски пътища “ АД.

Областният шеф настоя планът за препроектиране да бъде координиран със заинтригуваните страни, да е обществен и да бъде качен на уеб страницата на АПИ. Координатор на съгласуването ще е Областната администрация.

Непосредствените ограничения, които ще бъдат подхванати за възстановяване сигурността на придвижване би трябвало да включват създаване на спомагателни спешни площадки, монтиране на камери за скорост, слагане на отвесна сигнализация и на шумна маркировка на основни места, осветяване, засилен надзор на място от „ Пътна полиция “.

По общо мнение на всички участници в срещата, генералното решение на проблемите с Околовръстното шосе се състои в построяването на многолентов път и обособяването на местни платна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР