Руски изтребител и патрулен кораб откриха предупредителен огън срещу британския

...
Руски изтребител и патрулен кораб откриха предупредителен огън срещу британския
Коментари Харесай

Руски военни откриха предупредителен огън срещу британски кораб в Черно море

Руски изтребител и патрулен транспортен съд откриха сигнален огън против английския унищожител Defender в Черно море. Според Министерството на защитата на Руската федерация, това е направено, с цел да се спре нарушаването на съветската държавна граница от страна на кораба.

" Черноморският флот, взаимно с Граничната работа на ФСБ на Русия, спря нарушаването на съветската държавна граница от разрушителя на английския флот край нос Фиолент. Граничният патрулен транспортен съд и бомбардировачът Су-24М откриха сигнален огън ", оповестиха от ведомството.

„ В 11:52 часа на 23 юни разрушителят HMS Defender на английския флот, настоящ в северозападната част на Черно море, мина държавната граница на Руската федерация и навлезе за 3 км в териториалното море в региона на нос Фиолент ", се показва в информацията.



Преди това корабът е получил предизвестие за потребление на оръжия при положение на нарушаване, само че не е дал отговор на него.

" В 12:06 и 12:08 часа граничният патрулен транспортен съд извърши сигнален огън. В 12:19 самолетът Су-24М извърши предупредителна бомбардировка с 4 осколочно-фугасни запалителни бомби OFAB-250 по курса на разрушителя ", прецизират от съветската страна.

В 12:23 ч миноносецът е напуснал териториалните води на Руската федерация.

Във връзка с случая Министерството на защитата в Москва е привикало военното аташе на Обединеното кралство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР