Институтът по пътна безопасност отчете ръст на загиналите по пътя.

...
Институтът по пътна безопасност отчете ръст на загиналите по пътя.
Коментари Харесай

Войната на пътя: Жертвите в сравнение с миналата година растат, най-много гинат на АМ Тракия

Институтът по пътна сигурност регистрира растеж на починалите по пътя. От началото на годината доникъде на юни жертвите са 162-ма. Ще бъде ли безвредно пътуването ни през лятото? Къде са рисковите прави, качествено ли се строи у нас? Защо сме в челната ранглиста по смъртност на пътя?

" Тези, които ръководят транспортната система, не знаят, че през май - юни месец вали дъжд. Изненадаха ни дъждовете, тъй като те чакат през май и юни да е като през август.  Истината е, че в България виновните институции - Агенция " Пътна инфраструктура " и Държавна организацията за пътна сигурност, са тотално абдикирали да ръководят транспортната ни система ", съобщи инж. Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

Той осведоми, че от май жертвите бележат растеж от над 40%. Според него това внезапно нарастване на жертвите се дължи на неумението да се ръководи транспортната ни система или на статистическа операция.

" Когато на пътя има запушване и повече коли, има повече произшествия , само че по-малко жертви. Когато на пътя има по-малко коли, се кара по-бързо, по-малко са произшествия те, само че има повече жертви ", безапелационен е специалистът.

Инж. Милчев разяснява, че измененията в АПИ са се направили с огромно забавяне.

" Идеята на това служебно държавно управление в областта на пътищата е не да реши някой проблем на българския жител, а да сътвори симулация на проблеми, които има. Нима ние не знаем, че пътищата се строят некачествено и че се краде?! ", добави той и акцентира, че е належащо е да има гласност.

" Ние настояваме всички планове на всички поправки да бъдат качени на техния уебсайт, с цел да може специалистите да се срещнат с плановете и да сравнят  осъществяването им ", посочи специалистът.

Милчев акцентира, че българските мантинели са като солети - когато би трябвало да задържат автомобила, те не го вършат.

" Има доста проблеми с организацията на придвижванията. Организацията на придвижванията е този детайл от транспортната ни система, който ни демонстрира къде какво би трябвало да вършат водачите. Ние желаеме да забележим кой е този план, кой е този архитект и кой го е разрешил ", добави Милчев.

Той осведоми, че София е най-опасната столица в Европейски Съюз във връзка с придвижването, както и че от 2018 нарастването на жертвите е със 100%.

" Всеки ден усилваме жертвите. Ние играем на съветска рулетка по нашите пътища ", сподели още той и осведоми, че в понеделник ще разгласяват " Черна карта на българските пътища ", която ще покаже статистическа информация и десетте най-опасни пътища в България.

" Магистрала " Тракия " има повече жертви, в сравнение с жертвите на всички останали автомагистрали. Няма в целия свят автомагистрала, в която в границите на 3 години да загинат 100 индивида ", показа той пред Bulgaria ON AIR.  

По думите на специалиста в България не приказваме за черни точки, а за черни пътища. Той изрази мнение, че най-важен е казусът за контрола, който е неподвижен, а не динамичен.

" Когато глобяваме един водач, в света няма късмет той да се размине, а в България 50% от глобените водачи в никакъв случай не си заплащат санкциите! Това има противоположен резултат ", безапелационен е той.

Инж. Милчев добави, че 60% от маркировката не дава отговор на условията, както и че водачите у нас умират, тъй като се изморяват на пътя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР