Руски военен кораб е произвел предупредителни изстрели след като британският

...
Руски военен кораб е произвел предупредителни изстрели след като британският
Коментари Харесай

Руски кораб откри предупредителен огън срещу британски разрушител в Черно море

Руски боен транспортен съд е създал предупредителни изстрели откакто английският унищожител " Дифендър " е навлязал на 3 км в съветски териториални води в Черно море, оповестява съветското министерство на защитата.

Друго предизвестие е отправил съветски аероплан Су-24. Той хвърлил четири бомби по курса на английски военноморски съд, който скоро по-късно напуснал съветската акватория. Използвани са осколочно-фугасни бомби с тегло 250 кг, предопределени за поразяване на военнопромишлени обекти, транспортна техника, артилерийски хранилища и жива мощ. Инцидентът е станал в северозападната част на Черно море в региона на нос Фиолент на Кримския полуостров.

Според съветската страна, английският унищожител е бил предизвестен, че при нарушаване на морската граница ще бъде употребявано оръжие, само че не е реагирал на сигналите.

На 14-ти юни съветските военни оповестиха, че наблюдават деликатно дейностите на английския унищожител " Дифендър " и нидерландската фрегата " Евертън ", които навлязоха в Черно море.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо кораби на страни без изход на Черно море могат да остават в неговата акватория до 21 дни.

Инцидентът с " Дифендър " става дни преди началото на многонационални военно-морски учения Sea Breeze в Украйна и Черно море с присъединяване на сили на НАТО. Маневрите ще се проведат от 28 юни до 10 юли.

Според съветското министерство на защитата ще бъдат мобилизирани 4 000 военни, 40 бойни кораба и катери, 30 летателни апарата и над 100 автомобила и бронирани машини. Още на 2 юни съветската страна разгласи, че деликатно ще наблюдава подготовката и провеждането на ученията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР