Има начини да се намалят вредните емисии в атмосферата и

...
Има начини да се намалят вредните емисии в атмосферата и
Коментари Харесай

Анализатори: ВЕИ не стигат, намалете енергийните разходи

Има способи да се понижат нездравословните излъчвания в атмосферата и хората да спестят пари, само че незадоволително се приказва за това. Може би тъй като фразата " енергийна успеваемост " за някои хора е скучно деяние. Или че тихото правене на нещо по-ефективно не е толкоз политически възнаграждаващо, колкото построяването на нова лъскава слънчева плантация. Каквато и да е повода, ясно е, че светът не влага задоволително в този сериозен климатичен лост, обобщава организация Bloomberg.

Енергийната успеваемост, дружно с вятърната и слънчевата сила, ще обезпечат половината спестявания на излъчвания през идващото десетилетие, съгласно данните от пътната карта на Международната енергийна организация за постигане на беземисионна стопанска система до 2050 година

Трудно е да се одобри енергийната успеваемост като решение за всички проблеми, частично тъй като потребителят изпитва малко промени. Запълването на течове в домашните вентилационни системи понижава силата, употребена за отопление или изстудяване, без да се жертва комфорта. Поставянето на по-високи стандарти за пробег за моторите с вътрешно горене понижава разхода на гориво, само че не прави шофирането по-малко прелестно. Изолирането на пещ в циментова фабрика значи, че са нужни по-малко въглища за същия размер на производството. И по този начин нататък.

3e-news.net

Някои ограничения даже не се възприемат като действителни резултати при успеваемостта. Преминаването от автомобил с мотор с вътрешно горене на електрически значи и прекосяване на същото разстояние за по-малко от половината сила. Друг образец е промяната на газов казан с термопомпа, което води до потребление на една трета по-малко сила за същите потребности за отопление или изстудяване. Увеличаването на % на преработване оказва помощ за понижаване на количеството необработени материали, които би трябвало да бъдат извлечени. А пътуването с градски превоз вместо с кола е доста по-енергийно дейно. Това са единствено дребна част от образците, които дават анализаторите.

От решаващо значение е точно енергийната успеваемост, макар намаляващите разноски за възобновими енергийни източници и акумулатори, които оказват помощ да се насочат секторите като електроенергетика и превоза в вярната посока. Просто траекториите на развиване при излъчванията в други промишлености остават малко изменени единствено посредством ВЕИ технологиите.

Мерките за успеваемост са най-силният лост за понижаване на излъчванията в промишленостите, които сложни могат да се приспособяват към новите условия. Същото се отнася и за постройките и индустрията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР