Снимка: БулфотоКметът на Варна Иван Портних даде блифинг за сметоизвозването

...
Снимка: БулфотоКметът на Варна Иван Портних даде блифинг за сметоизвозването
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних: Във Варна няма криза с боклука

Снимка: Булфото

Кметът на Варна Иван Портних даде блифинг за сметоизвозването в града. По думите му в морската столица няма рецесия с боклука, а общината е пред подписване на контракт за сметоизвозване.

 

Общината е инициирала още през февруари тази година провеждането на социална поръчка с открита процедура с предметна активност авансово отнасяне на отпадъците на територията на общината. Причината е, че предходният подписан контракт изтича през 2021г.

Проведени са пазарни изследвания, на които са съпоставени цените на огромните градове в страната.

“Цената, която беше избрана за новата поръчка се оказа доста по-ниска от тази, която плащахме до момента ”, декларират от Дирекция “Екология и запазване на околната среда ”.

На оповестената процедура не се явява нито една фирма-изпълнител. Срокът е продължен, само че още веднъж със същият резултат. Договорът с досегашната компания е изминал на 26 май.

Община Варна е подхванала незабавни дейности за транспортиране на отпадъците в село Въглен, общ. Аксаково. Стартирана е поръчка без авансово утвърждение и е поканена същата фирма-изпълнител, с която е бил договорът през последните 10 години. Цената по ускорената процедура е 68 лева на звук входящ боклук за отнасяне.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР