Туроператори и туристически агенции планират протест пред президентството във връзка

...
Туроператори и туристически агенции планират протест пред президентството във връзка
Коментари Харесай

Туроператори отново излизат на протест

Туроператори и туристически организации възнамеряват митинг пред президентството по отношение на отпущането на последната помощ за сектора. Те сигнализират, че Министерството на туризма е трансформирало разпоредбите за кандидатстване в последния миг и се бави с отварянето на мярката. Това съобщи ръководителят на сдружението " Обединение Бъдеще за туризма " Павлина Илиева.

По думите й промяната на разпоредбите е неприемлива и незаконна. На същото мнение са и от Българската асоциация на туристическите организации, предава БНР. В писмо до президента Румен Радев и премиера Стефан Янев двете организации изпращат сигнал за " неуместна замяна на закон с подзаконов нормативен акт. "

Те визират постановлението от този месец, което дефинира изискванията, критериите, реда и размера за систематизиране на 16,5 млн. лева за туроператорите. С тези средства е планувано да бъдат възобновени авансово заплатените от клиенти суми за неосъществени пътувания в интервала от 1 март до 31 декември предходната година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР