Служебният вътрешен министър Бойко Рашков да разследва ремонта на Околовръстното

...
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков да разследва ремонта на Околовръстното
Коментари Харесай

Инж. Богдан Милчев пред Марица: Ремонтът на Околовръстното...

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков да проверява ремонта на Околовръстното и мантинелите. Така прикани инж. Богдан Милчев от Института по пътна безопастност разяснява пред " Марица " по отношение на харчените пари за ремонт на Околовръстното на Пловдив и слагането на мантинелите. Той участва на работното заседание за разискване на ограничения, които да бъдат подхванати за повишение на сигурността на новоремонтираното трасе, което се състоя в Областната администрация.

" Скептичен съм, тъй като на тази намира се взе решение да се чака препроектиране и създаване на спешни площадки за прекъсване, което няма да реши главните проблеми, свързани с сигурността и трафика на град Пловдив. Но това което беше потребното от тази среща е, че всички разбрахме, че планът с мантинелите не е координиран в КАТ. Това го съобщи персонално началникът на " Пътна полиция " пред цялата аудотория. В същото време от Областното пътно ръководство демонстрираха, че планът е удостоверен от КАТ. Това мирише на нещо, което би трябвало да бъде разследвано. Вътрешният министър Бойко Рашков би трябвало незабавно да се заеме с казуса и да разпореди инспекция за определяне на това какъв план е препоръчан, по какъв начин е сменен и какво в действителност се е случило. Аз попитах изрично да бъде потвърднео дали е координиран плана с мантинели. От КАТ дадоха отговор, че планът, който им е препоръчан е без защитните уреди. В същото време са построени мантинели. Тук към този момент нещата стават много забавни, може да се приказва и за закононарушение ", съобщи Милчев.

От Института за пътна сигурност през днешния ден са предложили на рещата да се наложи мораториум върху харченето на пари за ремонта на Околовръстното до момента в който не се решу трайно въпроса с мантинелите, локалите и с нерегламентирания достъп. " Предложението не се хареса нито на строителната компания, нито на АПИ, нито на общината. Според мен до момента в който няма цялостна визия какво и по какъв начин ще се прави, това са просто изхарчени пари, с които ще се обогатят строителната компания и служащи ", уточни Милчев.

Той акцентира, че когато е почнало проектирането з аобновяване на Околовръстното, на денонощие там са минавали сред 6000 и 8000 коли. Актуалните данни, предоставени от АПИ и КАТ сочат, че в този момент минават близо 20 000 коли на денонощие. Това единствено по себе си трансформира пътя от втокласен в първокачествен поради самото натоварване. А при първокачествен път към този момент проектирането и всички условия са напълно разнообразни. Именно това е и моето настоявване. Наистина да спрат да се харчат нашите пари по този безконтролен метод. Това е все едно да сменим тапетите на стена, която пуска вода. Обаче не оправяме стената. И какво като ги сменим тези тапети, след един месец сме в същата обстановка ", добави Милчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР