Англия стигна до плейофите за Евро като първи отбор в

...
Англия стигна до плейофите за Евро като първи отбор в
Коментари Харесай

Да гледаш Англия на Гарет е печелившо губене на време

Англия стигна до плейофите за Евро като първи тим в групата. Вярно е, че играта на тима на Гарет Саутгейт несъмнено не е ярка.

• Британците са вкарали единствено два гола в три мача - най-лошият връх в историята на европейското състезание за победител в групите.

Германия и Италия означиха по три гола на Евро 2016, Белгия през 1980 година и Испания през 1984 година Чехия вкара четири на Евро 2012, само че излезе от първото място с негативен марж (4:5).

• Беше по-лошо единствено на Световното състезание (макар и с още две точки за победа): Италия излезе на върха през 1970 година, отбелязвайки единствено един гол в групата. Две нулеви равенства с Уругвай и Израел, минимална победа над Швеция - това беше рецептата. Уругвайците излязоха втори с 2:1 разлика.

След 10 години Италия съвсем повтори трика на Европейското: зае второ място с един гол и без пропуснати голове.

• Англия има единствено пет изстрела към вратата в цялата групова фаза: два против Хърватия, един против шотландците, два против Чехия.

През второто полувреме на последния кръг британците въобще не стреляха.

• На това евро единствено Англия, Италия и Швеция (до момента един мач по-малко) не са губили нито един път. Но британският вратар Джордан Пикфорд е даже по-добър от италианеца Донарумма - той изигра всички мачове като цяло, в края на краищата Джиджи продължи като запаса в края против Уелс.

Ако Италия и Англия продължат да не отстъпват в плейофите, те могат да се срещнат на финала или мача за трето място - стартират от противоположните краища на решетката, преди да не могат да срещнат.

• В Англия има аргументи да отпразнува такава скъперническа игра: единствено един път в историята националният тим приключва груповата фаза на огромен шампионат, без да допусне гол - през 1966 година Финалът се игра на Уембли (както е сега), Англия стана международен първенец.

И ето още едно съвпадане от 1966 г.: британците играха в плейофите с Португалия и Германия - единствено един от тях Англия може да влезе в 1/8-финалите в този момент.

P.s. Авторът на тези редове е правил много нелепости в живота си само че...никога не е пропилявал толкоз безнадеждно 45 минути от него както след второто полувреме на Англия - Чехия. Хей, Гарет, дребосъче, твоят тим е нещо, което може и да не се гледа след първия гол...
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР