> ИлюстрацияПострадалият мъж беше конституиран като частен обвинител и граждански

...
> ИлюстрацияПострадалият мъж беше конституиран като частен обвинител и граждански
Коментари Харесай

Съдят трима, пребили и ограбили мъж на улицата във Варна

 > Илюстрация
Пострадалият мъж беше конституиран като частен обвинител и цивилен просител. Той предяви против тримата подсъдими цивилен иск за сумата от 35 000 лв., представляваща обезщетение за претърпени от него неимуществени вреди, изразяващи се в болки, премеждия, ограничения и неудобства в резултат на осъщественото закононарушение. Мъжът е бил с няколко счупени ребра, както и счупена шийка на лява бедрена кост.

Защитниците обявиха пред съда, че избират делото да бъде обсъждано по общия ред.

Тримата мъже са подсъдими за тежко съзнателно закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс., като за него се планува наказване от 5 до 15 години затвор.

Според обвиняването на 21.11.2020г. Митко, Георги и неговия брат Ангел пушили марихуана. След това решили да се разходят по бул. " Вл. Варненчик " в посока Катедралата. Тъй като им трябвали пари, тримата решили да откраднат нещо или да оберат някого. Около 05,15 ч. забелязали човек, който влезнал да тегли пари от банкомат на ул. " Дрин “. През стъклото следили мъжа и видели, че изтеглил крупна сума пари, след което тръгнал по дребните пресечки към Централна поща. Обвиняемите го наблюдавали. Съборили ли го с удари на земята, заплашили го с нож, сломили съпротивата му и съумели да му лишават изтеглените 400 лева След това с такси се отправили към кв. " Виница ", където живеел на квартира Митко, с цел да разделят парите. На 24.11.2020 година за осъщественото закононарушение им било повдигнато обвиняване.

Митко Ив. и Георги Ив. са с чисто правосъдно минало, до момента в който Ангел Ив. има предходни осъждания.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 7 юли 2021г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР