Общо събрание на акционерите на футболен клуб Левски ще се

...
Общо събрание на акционерите на футболен клуб Левски ще се
Коментари Харесай

Общо събрание на "Левски" ще има, но няма да е извънредно

Общо заседание на акционерите на футболен клуб " Левски " ще се състои, а точната дата ще бъде оповестена при започване на месец юли.

На формалния си уебсайт " сините " оповестиха, че не става дума за изключително събитие, както желаеха от Тръст " Синя България " - собственик на 10% от акциите на клуба. Ръководството на " Левски " е изрично, че има належащи въпроси за решение, поради тежката обстановка, в която е клуба от началото на 2020 година

От Тръст " Синя България " обявиха, че желаят акционерите да се съберат и да вземат решение за избиране на нов Надзорен съвет. В момента в него са мажоритарният притежател Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев.

Снимка: Lap.bg

" Левскари,

Бихме желали да Ви осведомяваме, че полемиката измежду членовете на Надзорния и Управителния съвет на „ ПФК Левски “ за точната дата, на която да се свика Общо заседание на акционерите на сдружението, се организира към този момент повече от седмица. Събранието няма да бъде изключително, то е належащо по ред аргументи и ще бъде свикано с решение на Управителния съвет и утвърден от него дневен ред. Поради разнообразни задължения на членове на УС съвещанието, на което ще се дефинира дата за Общо заседание, ще се организира при започване на месец юли и Вие ще бъдете неотложно известени за взетите решения.

От управлението ", написа в позицията на " Левски ".

Снимка: Lap.bg

" Сините " са в тежка финансова рецесия от началото на 2020 година, когато поддръжката си за " Левски " отдръпна главният спонсор - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава тимът се устоя най-вече с дарения от почитатели.

Мистерията към кандидат-инвеститорът Джо Диксън остава. За 31-годишния британец се знае, че е бил на несполучливи проби в ЦСКА като футболист, ръководи две регистрирани във Англия компании със скромни активи и е основен акционер в осмодивизионния британски клуб " Стейнс Таун ".

Снимка: Lap.bg

Той съобщи, че желае да вложи 250 млн. лв. в клуба, като в проектите му попада и реорганизация на стадион " Георги Аспарухов ", на мястото на който ще бъде построено ново спортно оборудване и търговски център.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР