Силна гръмотевична буря удари Швейцария във вторник вечерта около 19.00

...
Силна гръмотевична буря удари Швейцария във вторник вечерта около 19.00
Коментари Харесай

Силна гръмотевична буря удари Швейцария

Силна гръмотевична стихия удари Швейцария във вторник вечерта към 19.00 часа.

Тежките метеорологични условия предизвикаха наводнения и обилни вреди в Кресие, Фрошо и околните обитаеми места. Няма потърпевши хора, само че имуществените вреди са обилни. Засегнати са към 75 здания.

In und haben am Dienstagabend Überflutungen verursacht.

Полицията е получила над 500 позвънявания.

Реки със земна маса и вода са минали през улиците в селата. Десетки коли са били завлечени от течението. Магистрала A5 беше краткотрайно затворена в двете направления. Причината е приток, който е излязал от коритото си и мощният дъжд.

A Cressier

Близо 120 служители на реда от службата в Ньошател и слушители на Спешната помощ на кантон Ньошател са работили цяла нощ, с цел да стабилизират обстановката в района.

От полицията оповестиха, че сутринта в сряда ситуацията към този момент е било овладяно.

Няколко фамилии се наложило да бъдат преместени поради наводняване и спиране на електрозахранването. Според полицията популацията е посочило изключителна взаимност и е помогнало за настаняването на засегнатите.

Nach Gewittern ist es am Dienstagabend in (NE) und (NE) zu Überflutungen gekommen.

Полицията прикани хората да заобикалят наводнените улици, тъй като може да има сривания от наводнените здания и проваляне на пътя. Полицията също по този начин предложи да не се пие вода от чешмата в засегнатите региони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР