Португалската компания за производство на стъклени продукти БиЕй Глас обяви,

...
Португалската компания за производство на стъклени продукти БиЕй Глас обяви,
Коментари Харесай

Португалска компания за стъкло обяви инвестиция от 60 млн. евро в България

Португалската компания за произвеждане на стъклени артикули БиЕй Глас разгласи, че ще влага близо 60 млн. евро във фабриката си в София до 2022 г. 

Компанията ще построи нова пещ за стъклен амбалаж, като по този метод ще усъвършенства индустриалните процеси и ще усили продукцията.

Част от инвестицията включва и внедряване на фотоволтаични панели, които ще се инсталират върху покривите на оборудванията в България. Отделно от това БиЕй Глас възнамерява да наеме 100 чиновници за увеличените потребности на производството в завода в София.

Инвестицията е част от проекта за развиване на сдружението в България. Тя има два завода у нас – единият се намира в Пловдив, другият – в столицата. Общият им оборот възлиза на 1,8 милиарда лева годишно.

Инвестицията във фабриката в София е поредна стъпка от дълготрайния проект за развиване на БиЕй Глас за района на България, разгласен през 2017 година Компанията ще влага в производството си у нас общо над 200 млн. евро. През 2019 година БиЕй Глас модернизира завода в Пловдив, като вложи в над 50 млн. евро в създаване на нови пещи и инфраструктура. Компанията си е сложила за цел да усъвършенства индустриалните процеси и в двете заводи, да усили качеството на предлаганите стъклени произведения и да удвои размера на продукция. Сред главните й цели също са грижата за благополучието на чиновниците в заводите и поддръжката за локалните общности в Пловдив и София. Големите вложения в създаване на съвременни пещи и внедряване на нови технологии са част от осъществяването на тактиката за устойчивото развиване на компанията и въвеждането на най-високите екологични стандарти за запазване на околната среда.

На световно равнище португалската компания също сподели своя дълготраен ангажимент за подкрепяне на битката против климатичните промени, като усили разпределението на средствата за подкрепяне на планове за хващане на въглерод, в това число за научноизследователска и развойна активност. Тази година БиЕй Глас добави 7,3 млн. евро към сумата от 7,5 млн. евро, които към този момент бяха предопределени за същите цели през 2019 година

Успоредно със тактиката за капиталово развиване БиЕй Глас потвърди за поредна година своя ангажимент към благополучието на чиновниците, като на световно равнище разпредели 8,5 млн. евро измежду екипите си в Европа. От спомагателната финансова поддръжка се възползваха и 552 чиновници на компанията в България.

„ Причината за систематизиране на приходите на компанията за спомагателни заплати е обвързвана с положителните резултати, които постигнахме през 2020 година В тази година на непредсказуеми провокации чиновниците реагираха по незабравим метод, осигурявайки непрекъснатата и гъвкава активност на компанията, като съблюдаваха и ограниченията за сигурност “, изясни господин Хавиер Тениенте, изпълнителен шеф на компанията за Югоизточна Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР