Скандал около съдебното миналото на новия шеф на държавен фонд

...
Скандал около съдебното миналото на новия шеф на държавен фонд
Коментари Харесай

Шефът на фонд Земеделие e разследван, а после оправдан за източване на 15 млн. лв. ДДС

Скандал към правосъдното предишното на новия началник на държавен фонд “Земеделие” се заформи в сряда. На къс брифинг ГЕРБ попита дали лицето Борис Михайлов, който е разследван, задържан и съден за данъчни измами, е същият Борис Михайлов, който оглави на 10 юни тази година фонд " Земеделие ". Това е държавната конструкция, която на годишна база разпределя към 2 милиарда лева от Европейски Съюз. Пред Mediapool земеделският министър Христо Бозуков уточни, че към този момент е приказвал за тези обвинявания с Михайлов и той е удостоверил, че е разследван по времето, когато Бойко Борисов е бил основен секретар, само че след това е оневинен и даже е осъдил страната.

Обвиненията

" През 2008 година против лицето Борис Давидов Михайлов е импортиран обвинителен акт за документални и данъчни измами. Обвинителният акт е бил против него и още 6 души. Обвинението е за присъединяване в проведена незаконна група, работила в интервала 2001 – 2004 година Лице със същите три имена е било арестувано в проведена незаконна група, източвала 15 млн. лева Данък добавена стойност през 2004 година Въпросното лице е било арестувано в качеството му на шеф на данъчното ръководство в столичния регион " Овча купел ", разкри на брифинг Тома Биков от ГЕРБ.

Той добави, че проверяващите тогава са открили, че незаконната група, в която е взело участие лицето със същите имена, е плащало на други хора да записват компании с фиктивна активност на тяхно име. След това новите еднолични сдружения издавали подправени фактури за фиктивно осъществени покупко-продажби по импорт на артикули от друг темперамент. В последна сметка по този начин компаниите са " напомпвали " начисления Данък добавена стойност от фиктивни покупко-продажби, след което са подавали молби за възобновяване от страната, цитира събраната от партията информация Тома Биков.

Според него, с цел да улеснят схемата, групата е била вербувала и други данъчни чиновници, които са издавали погрешни документи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР