Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков е декларирал 19

...
Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков е декларирал 19
Коментари Харесай

Още разкрития за скандалните врътки на Рашков с 19 имота и 625 000 лева

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков е заявил 19 парцела - жилища, къщи, дворове, тераси, хранилища, че дори и фитнес, плюс два автомобила - “Нисан” и БМВ. В графата “Цена на придобиване/лева”, деклараторът е написал “брачен договор”, подписан със брачната половинка му, която е нотариус.

Декларацията е подадена от Рашков през януари 2020 година в качеството му на някогашен началник на Националното бюро за надзор на СРС, припомниха адвокати пред “Труд”. “Позволява да си приказва за зависимости, в това число и за членове на Висшия правосъден съвет, без да е ясно с какви милиони той и жена му са купували тези имоти”, възмущават се хора от правосъдната система, поискали имената им да не се цитират.

Имотите от декларацията по “брачен договор” могат да бъдат тествани в Агенцията по вписванията, считат адвокати. Но за задачата е нужно да се назначи проверка на Рашков и брачната половинка му, която да наблюдава по нотариалните актове по кое време и по какъв начин са добити, с какви пари, платени ли са дължимите налози и такси.

Юрист разкри по какъв начин Рашков крие жилищата и къщите си

Още от 2018 година Бойко Рашков е прочут, че подава сбъркана декларация, в която не показал приходи от “друга стопанска дейност” на фамилията му от близо 645 000 лева Написал е, че има в банкови сметки 82 016 лева, вместо 200 664 лева Пропуснал е да заявява и банкови сметки на брачната половинка му, в които имало над 140 000 евро и към 175 000 лева

Адвокат Петър Николов, експерт по фамилно право, пред “Труд”: Ако е за бистрота, министърът да разгласява контракта със брачната половинка си

“Когато човек заема позицията на Бойко Рашков и приказва за неприкритост и бистрота, дано да разгласява своя сватбен договор”, разяснява пред “Труд” юрист Петър Николов, експерт по фамилно право.

“В този сватбен контракт ние можем да забележим кои от тези 19 или повече парцела на кого са благосъстоятелност, има ли условия, при които са трансферирани и други Според мен не е редно в сходна имуществена декларация да се сочи сватбен контракт. Казвам го и като човек, чиято брачна половинка е магистрат и всяка година двамата описваме всичко.

От сключването на подобен контракт има два резултата - първият е, че се заобикалят налози и такси за прехвърлянето на даден парцел. И вторият - че получателят не е задължен за потвърждава генезис на средствата, т.е. - парцелът се придобива безплатно. Ако не забележим самия сватбен контракт на Рашков, можем да единствено да гадаем за задачата, с която е бил сключен”, разясни юрист Николов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР