След обиколката на Джо Байдън в Европа там се завръща

...
След обиколката на Джо Байдън в Европа там се завръща
Коментари Харесай

След Байдън Блинкън се връща в Европа, за да сплоти единството на Запада

След обиколката на Джо Байдън в Европа там се завръща държавният му секретар Антъни Блинкън, по-специално за първата си аудиенция във Франция, с цел да продължи построяването на обединен фронт на Запада, който президентът на Съединени американски щати би желал да се образува против Китай, оповестява Франс прес.

Шефът на американската дипломация излетя във вторник следобяд за Берлин - преди визити в Париж и Рим, с натоварена стратегия: той ще договаря с немската канцлерка Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон, основни играчи от Европейския съюз, ще се отбие във Ватикана и ще взе участие в интернационалните конгреси за мира в Либия и за военната коалиция против джихадистката формация " Ислямска страна ".

Турнето му ще завърши на 29 юни в италианския град Матера със среща с външните министри на главните международни сили, членуващи в Г-20 - в наличието на китайския си сътрудник. Евентуален диалог на четири очи, към този момент необявен, може да се добави към първите му, прекомерно напрегнати контакти с висшия посланик на една страна, провъзгласена от администрацията на Байдън за предизвикателство номер едно за външната политика на Вашингтон.

По време на пътуването си из Европа американският президент предложи на съдружниците на Съединени американски щати да стартират огромен международен инфраструктурен проект, посредством който да съперничат с " Новия път на коприната " на Пекин. И съумя да издейства от НАТО усилване на отговора на пакта против възходящата мощност на Китай.

" Това пътешестване развива целта на президента Байдън: да съживим връзките с нашите съдружници ", сподели пред публицисти Фил Рийкър, който дава отговор за Европа в Държавния департамент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР