Близо година след ареста и бруталния полицейски побой срещу студента

...
Близо година след ареста и бруталния полицейски побой срещу студента
Коментари Харесай

Несъобразяване със закона: Година по-късно бе отменен арест от нощта на побоя зад колоните на МС

Близо година след ареста и бруталния полицейски побой против студента Евгени Марчев Софийският областен съд анулира заповедта за задържане от същата нощ на различен младеж. Делото се гледа по тъжба на задържания Георги Георгиев. Той е арестуван на 10 юли вечерта дружно със свои другари. Още на идващия ден в обществените мрежи се появяват фрагменти, на които се вижда по какъв начин служители на реда бият задържаните.

Марчев,, бе най-тежко потърпевш, само че не е единственият обичай. Впоследствие той описа, че.

" Най-ужасният миг беше, когато при нас пристигна момичето. Единственото момиче, което беше арестувано. Тя беше влачена за косата по жесток метод. Само на нея ѝ беше позволено да седне, ние всички бяхме проснати с лице към земята. Нейният другар беше отляво на мен. И тогава служителите на реда извадиха персоналните си телефони. Момичето беше с разголена гръд от самото влачене. Полицаят извади личния си телефон, стартира да я гали по косата и да я снима непосредствено. Тя го молеше да спре, той не спря ", описа той.

Несъобразяване с задачата на закона

Задържането на Георгиев е нелегално, се показва в правосъдното решение. В заповедта за ареста му написа единствено, че е пречил на полицейски орган да извършва отговорностите си. Никъде не е посочено по какъв начин и с какви тъкмо дейности. 24-часово задържане се прави при обосновано съмнение за осъществено закононарушение или с цел да се предотврати такова, както и вероятно укриване. В случая няма нищо такова и по тази причина задържането не е съобразено със закона, написа съдията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР